ES Dental: “Uniek en onderscheidend webdesign”

Van een landingspagina met alleen contactgegevens, naar een one-page WordPress website die zich in vele opzichten onderscheidt van alle andere. ES Dental heeft nu een responsive website die van ieder beeldformaat afspat.

verder

Visueel sterk

Zo perfectionistisch en zorgvuldig als eigenaar en tandtechnicus Eelco Smedema tandprotheses, bruggen en implantaten maakt, zo nauwkeurig ging hij ook om met de realisatie van de nieuwe website.

“Ik wilde eerst een nieuwe huisstijl neer laten zetten. Vervolgens mikte ik op een visueel sterke website die van het beeld afspat. Ik wilde wel meer dan die ene pagina met contactgegevens, maar niet veel meer. Dat de website user-friendly werd, was dan ook een vereiste.”

“Dit alles samenvattend gaf ik 2manydots de opdracht om een responsive webdesign te ontwikkelen dat zich onderscheidt van alle andere.”

Resultaat in cijfers

+102% meer bezoekers
+6% verkeer via google
+356% mobiele bezoekers

Vriendelijke foto’s

“Alle beelden op de nieuwe website zijn speciaal hiervoor geschoten. Wanneer je bang bent voor de tandarts of het laten aanmeten van een tandimplantaat spannend vindt, hoef je geen boren en ander zwaar gereedschap te zien. De juiste attributen in combinatie met de vriendelijke hand zorgen voor een aantrekkelijk beeld.”

“Ik gaf 2manydots carte blanche. Ieder zijn vak.”

Voordelen van de nieuwe website

“Hoe de website zich zou onderscheiden, daar hield ik me niet mee bezig. Wat dat betreft kreeg 2manydots van mij carte blanche. Ieder zijn vak denk ik altijd maar. Die vrijheid heeft positief bijgedragen aan het tot stand komen van deze opvallende website.”

Internationale voorbeelden

“De website van ES Dental onderscheidt zich op alle fronten van de concurrentie. 2manydots liet voor de ontwikkeling van het ontwerp veel internationale voorbeelden zien. Zo kreeg ik een helder beeld van de kant die het op kon gaan.”

 

Resultaat

“Het internetbureau analyseerde waar bezoekers voornamelijk naar kijken en wanneer en waardoor ze afhaken. Ze adviseerden om SEO teksten te laten schrijven door Door Lotje Getikt. Charlotte Backx schreef knappe, korte teksten die inhoudelijk toch sterk zijn.”

“Het resultaat is zoals gezegd compleet anders dan we gewend zijn. Dat past bij mij net als de eenvoud en de rust die de WordPress website uitstraalt. Het lijkt makkelijk, maar als je weet wat er bij komt kijken, merk je dat er veel strategisch werk in zit.”