‘Fris, helder design verleidt grote potentiële klanten’

laptop

Future Diagnostics ontwikkelt diagnostische (bloed)testen in opdracht van internationale biotech-bedrijven. De website was toe aan een opfrisbeurt. Daarbij was Future Diagnostics gecharmeerd van de expertise die 2manydots heeft op het gebied van o.a. branding.

Resultaat

+22% Pagina's per sessie
+21% Gemiddelde sessieduur
-12% Bounce percentage

Een frisser imago

De jarenlange ervaring, de juiste certificeringen en de focus op serviceverlening maken Future Diagnostics een unieke speler op de markt. Bestaande klanten wisten dit al, maar dit werd niet op deze manier uitgedragen op de website. Een hoge bounce rate deed Future Diagnostics vermoeden dat de website te wetenschappelijk van toon was.

“We hadden te veel ingewikkelde tekst. We werken vooral met en voor hoogopgeleide mensen, maar ook zij vinden het prettig als teksten makkelijk leesbaar zijn,” zegt Joreen Vogel, de Marketing & Communication Expert van Future Diagnostics. “We wilden de focus ook verleggen naar waaróm je met ons zou moeten werken.”

Dit vroeg om een nieuwe website met een fris en helder ontwerp. Deze behoefte viel samen met een WordPress-theme dat niet langer online ondersteund werd, waardoor de website instabiel dreigde te worden.

Waarom 2manydots?

“De persoon die onze website had opgezet verliet Future Diagnostics. Daarom zochten we een externe partij die onze site kon beheren, en het liefst een WordPress-expert. Door onze omgeving werd 2manydots aangeraden.”

“We hadden meerdere partijen uitgenodigd, maar 2manydots sprong eruit omdat ze erg gericht waren op leadgeneratie en branding. Ze richten websites zo in dat die beter gevonden worden online en er uiteindelijk meer aanvragen binnenkomen – en dat gaf bij ons de doorslag.”

2manydots is een internetmarketingbureau dat gespecialiseerd is in branding, WordPress en leadgeneratie. Daardoor konden wij voor deze opdrachtgever drie vliegen in één klap slaan.

“2manydots kwam met een eerste ontwerp waar we vrijwel meteen tevreden over waren.”

Het proces

“Nadat we 2manydots hadden verteld wat wij wilden, kwamen ze met een eerste ontwerp waar wij vrijwel meteen tevreden over waren. In het ontwerp waren de ideeën van zowel 2manydots als Future Diagnostics goed samengevoegd.”

“Eén van de suggesties van 2manydots was het benadrukken van onze menselijke kant. Daarom kwamen er foto’s van onze experts in het laboratorium en foto’s die goed laten zien waar onze dagelijkse werkzaamheden uit bestaan.”

“Toen we eenmaal aan de gang gingen, ging het heel vlot. We konden snel schakelen. Als ik iets vroeg of commentaar had, maakte 2manydots de gewenste aanpassing vaak al binnen een paar uur.”

Het resultaat

  • Heldere website met makkelijker leesbare teksten
  • Offerte-aanvragen van grote partijen
  • Medewerkers trots op nieuwe website
"We konden snel schakelen. Als ik iets vroeg of commentaar had, maakte 2manydots de gewenste aanpassing vaak al binnen een paar uur." Joreen Vogel, Marketing & Communication Expert van Future Diagnostics

“Binnen enkele maanden na het begin van de samenwerking ging de site live,” zegt Joreen tevreden. Hoewel het nog vroeg is om met cijfers te strooien, is de verandering merkbaar. “We hebben aanvragen van grote partijen gekregen, maar het hele traject kan maanden tot zelfs jaren duren. De voortekenen zijn in elk geval gunstig.”