Responsive websites voor Docentenplatforms VMBO

laptop

Een acht jaar oude website: dat is volgens ons zoiets als muziek luisteren met een discman. KPC Groep liet daarom de door ons gebouwde, oude sites voor twee Docentenplatforms VMBO updaten.

De sites konden wel een update gebruiken

KPC Groep en 2manydots ontmoette elkaar jaren geleden. Het internetbureau ontwierp en bouwde destijds de websites van de Platformen VMBO Zorg & Welzijn en VMBO Mobiliteit & Transport. Nu, acht jaar later was dat systeem vanzelfsprekend verouderd. Hoogste tijd dus voor twee flexibele, responsive websites.

Platform Zorg & Welzijn
Platform Zorg en Welzijn Platform Mobiliteit en Transport
Platform Mobiliteit & Transport

“Onze klant merkte nog niet veel van de veroudering”, vertelt Els Pessers van KPC Groep. “Maar we vonden het een goed idee om bij de tijd blijven. Dit betekent ook beter gevonden worden in Google en de conversie optimaliseren. In 2017 werd er budget vrij gemaakt voor vernieuwing, een mooi moment om over te gaan tot actie.”

Aanpak gericht op docenten

De twee websites kregen een look en feel die qua kleur aansloot bij de logo’s van de Docentenplatforms. Technisch werd er veel rekening gehouden met gemak. “Door de overzichtelijke navigatiestructuur is alle informatie eenvoudig te vinden. Op de homepage vind je een kaart met de contactgegevens van meer dan honderd scholen. Bestuursleden en vertegenwoordigers uit de verschillende regio’s laten letterlijk hun gezicht zien met foto’s. Docenten die de site bezoeken ontdekken zo snel tot wie ze zich moeten richten en kunnen direct contact opnemen.”

"We hebben nu eigentijdse, flexibele websites voorzien van informatie die voor bezoekers makkelijk vindbaar is. Ook als ze via Google op onze site uitkomen. Ik ontving al veel lovende reacties" - Els Pessers

Mix and match het resultaat

Door middel van flexibele onderdelen in de backend kunnen de beheerders van de Platforms zelf makkelijk content inzetten, weglaten en wisselen. Alle elementen op de website zijn op maat gemaakt en afgestemd op de wensen van het onderwijsadviesbureau. Zo zijn er blokken voor quotes, tekst en foto’s en is de kaart exclusief voor deze websites ontworpen. Iedere pagina kan zo uniek en doelgericht worden ingedeeld.

Neem contact op

Is jouw website ook toe aan een opfrisbeurt en wil jij profiteren van de nieuwste WordPress technieken? Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden om jouw pagina weer helemaal modern en responsive te maken. Neem contact met ons op.