Ministerie van Defensie:
“We kozen voor een meertalige WordPress website”

laptop

Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO) is onderdeel van het Ministerie van Defensie en had geen eigen website. Om klanten en grondeigenaren beter te bereiken werd dat wel de hoogste tijd. Aangezien die door heel Europa zitten is een meertalige WordPress website gewenst.

Voordelen van de nieuwe site

  • DPO had hiervoor geen eigen website. Dat ze nu online zichtbaar zijn, is goed voor de communicatiestromen
  • Goed vindbaar in Google (SEO)
  • De website is optimaal beveiligd met speciaal daarvoor ingerichte plugins
  • Met een meertalige WordPress Website (WPML) kun je in een backend meertalige markten bereiken

In meerdere talen communiceren via één backend

“DPO vervoert brandstof via ondergrondse leidingen binnen Nederland en daarbuiten”, legt Andre Spuitenburg uit. Hij was projectbegeleider voor de ontwikkeling van deze website en is consultant bij Nessos.

“De buizen voeren door heel het land en doorkruisen onder andere bossen, landgoeden en grondgebieden van boeren, bedrijven en particulieren. Om voor klanten en grondeigenaren beter bereikbaar te zijn, wilde DPO een eigen site. Sjaan Helmons, hoofd communicatie van DPO gaf hier dan ook de opdracht voor.”

Eigen website voor interactie

“De primaire reden voor een eigen website was om de bereikbaarheid te vergroten. DPO was moeilijk te vinden op het web. Ketenpartners en klanten zoals vliegtuigmaatschappijen komen nu makkelijker in contact door onder andere zoekmachineoptimalisatie.”

“Landeigenaren navigeren direct naar de juiste downloads om toestemming te vragen voor graafwerkzaamheden in de buurt van de leidingen. Dit door een eenvoudig design. In geval van calamiteiten is ook het noodnummer direct zichtbaar. De website is dus heel functioneel en basic ingestoken.”

"Het proces verliep op tijd en adequaat. 2manydots moest alleen af en toe wennen aan de regels en manieren van de centrale overheid. Zo had het internetbureau denk ik nooit eerder een factuur per post verzonden." - André Spruitenburg, adviseur bij Ministerie van Defensie

Optimaal beveiligd en WPML

“De professionele WordPress omgeving die het Tilburgse internetbureau voor DPO inrichtte is voorzien van adequate veiligheidsniveaus. Overheidswebsites zijn nu eenmaal gevoelig voor hackers. De informatiebeveiliging is dan ook streng uitgevoerd.”

“De website is daarnaast van een responsive design voorzien zodat downloads, documenten en formulieren ook vanaf smartphones en tablets eenvoudig worden bereikt. Nu de Nederlandstalige website staat, starten we binnenkort aan de opvolging van onze samenwerking. Omdat de leidingen door meerdere Europese landen lopen, ontwikkelen we een meertalige WordPress website.”

“2manydots scoorde op transparantie en voorspelbaarheid”

Internetpartner voor de lange termijn

“2manydots was, net als een aantal andere aanbieders, bekend bij Nessos uit eerdere projecten. Om die reden kwamen ze op een longlist terecht met andere potentiële aanbieders. Uit de in totaal acht namen werden door de afdeling Inkoop van DPO, drie bureaus geselecteerd om een offerte uit te brengen.”

“Uiteindelijk heeft 2manydots het selectietraject goed doorstaan en kwamen ze als beste uit de bus wat betreft prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast boden ze een overzichtelijke model voor onderhoud dat scoorde op transparantie en voorspelbaarheid. Dit was voor Inkoop de belangrijkste reden om de opdracht te gunnen aan 2manydots.”

image