Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 16 mei 2017

3 tips voor jouw nieuwe website

Je bent helemaal klaar voor een nieuwe website. Maar wat voor ontwerp past bij jou? 2manydots, dé specialist in converterende websites, geeft je graag een aantal tips. Het is namelijk verstandig goed na te denken over zaken als de stijl, kleuren, afbeeldingen, jouw doelgroep en lettertypes. Zo zorg je ervoor dat jullie website optimaal bij de dienstverlening past.1cc7959e 4efe 4a3c a6cc 0b5d7974c870. 3 tips voor jouw nieuwe website

Tip 1: Schep realistische verwachtingen

Schep realistische verwachtingen over wat voor soort website bij jou of jouw bedrijf past. Wij geven je graag advies over de vormgeving.  Wil je informatie delen, dan is een website met meer tekst geschikt. Dit maak je aantrekkelijk door ruimte te creëren met alinea’s en te werken met blokken. Als je een product wil verkopen zijn visuals aan te raden. Maar denk vervolgens ook na over hoe je aan het beeld wil komen. Huur je een fotograaf in of beschik je zelf al over kwalitatieve foto’s of video’s?

Tip 2: Denk na over stijl, kleur en lettertypes

De stijl van jouw site moet bij jou passen. Wij raden altijd aan de kleuren van jouw huisstijl of logo door te voeren op de pagina. Zo zorg je dat het totaalplaatje klopt. Denk na over jouw doelgroep. Zo past groen bijvoorbeeld bij healthy en is rood heel pittig. Onbewust is de bezoeker van jouw pagina daarmee bezig. Wat betreft lettertypes heb je een zee aan keus. De één is wat chiquer, de ander stoer of vintage. Ons creatieve team geeft je graag advies.

Kleurgebruik speelt onbewust een rol bij de bezoekers van jouw website

Tip 3: Doe inspiratie op voor jouw nieuwe website

Je kunt kiezen voor een full-with website om ruimte te creëren, of juist voor een boxed website met een kader. Dat is ook een kwestie van smaak. Kijk eens op websites van jouw concurrenten of grote bedrijven. Wat zijn de pluspunten van deze websites? Handig, mooi, overzichtelijk, mobile friendly? Noteer de features die bij jouw doelgroep en dienstverlening passen. Zo schets je een goed beeld van hoe jouw website eruit moet gaan zien. Hiermee kunnen we vervolgens samen aan de slag.

Om over na te denken:

  • Wie is jouw doelgroep?
  • Wil je iets verkopen, amuseren of informeren?
  • Welke stijl wil je voor jouw website?
  • Welke kleuren passen bij jouw bedrijf?
  • Wat voor lettertype wil je gaan gebruiken?
  • Wil je beeld op je website, en hoe kom je hieraan
  • Met wat voor inhoud ga je de website inrichten?
  • Wil je een website over de volledige breedte of in een kader?

De details maken het verschil

2manydots is specialist in websites die converteren. Omdat een conversie voor elke organisatie iets anders betekent, geloven we in maatwerk. Daarbij denken we goed na over zaken zoals de bovenstaande. Benieuwd hoe een samenwerking met ons eruitziet? Het begint allemaal met het sturen van jullie briefing