Een corporate website is hét uithangbord van een organisatie en de meest voorkomende website op het internet. Op deze pagina lees je de definitie van een corporate website, wat absoluut niet mag ontbreken en onze werkwijze van start tot ontwikkeling van een corporate website. Aan de hand van twee cases geven we je een duidelijk beeld van wat een corporate website voor jouw organisatie kan betekenen.

Wat is een corporate website?

Een corporate website is de officiële online aanwezigheid van een bedrijf. Het is een website die is ontworpen om informatie te verstrekken over het bedrijf en zijn producten of diensten aan het publiek, klanten, partners, investeerders en andere belanghebbenden.De corporate website fungeert als een online visitekaartje van het bedrijf en kan verschillende soorten informatie bevatten, zoals het bedrijfsprofiel, de geschiedenis van het bedrijf, de missie en visie, product- en dienstinformatie, nieuws en persberichten of contactgegevens. Een corporate website kan ook informatie bevatten over carrièremogelijkheden, investeringsmogelijkheden en corporate governance.Corporate websites worden ook vaak gebruikt als een marketingtool om het merk van het bedrijf te versterken en potentiële klanten aan te trekken. Een corporate website is een belangrijk onderdeel van de communicatiestrategie van het bedrijf. Een corporate website helpt om een positief imago op te bouwen en het vertrouwen van belanghebbenden te winnen.

a great example

Maak het verschil met maatwerk

Maatwerk kan het verschil maken voor een bedrijf dat zich wil onderscheiden van de concurrentie. Maatwerk houdt in dat producten, diensten of processen specifiek worden aangepast aan de behoeften van individuele klanten of organisaties. Zo ook een corporate website. Met een corporate website kunnen bedrijven beter inspelen op de wensen en eisen van hun klanten en zo hun concurrentiepositie versterken. Door maatwerk kunnen bedrijven zich onderscheiden van concurrenten die standaardproducten of -diensten aanbieden en zich niet specifiek richten op individuele behoeften van klanten.

corporate website design

WordPress integraties

WordPress integraties zijn van onschatbare waarde bij het bouwen van een moderne corporate website. Met de juiste integraties kunnen functionaliteiten zoals e-commerce, leadgeneratie, contentbeheer en zoekmachineoptimalisatie naadloos worden geïntegreerd in je website. Bovendien biedt WordPress een gebruiksvriendelijke en flexibele CMS (Content Management Systeem), waardoor je gemakkelijk zelf de content op je website kunt beheren en bijwerken.

Laat je inspireren door eerder werk

Een corporate WordPress-website is het type website dat het vaakst voorkomt. 2manydots heeft al talloze van deze overzichtelijke corporate websites ontwikkeld voor zowel grote als kleinere opdrachtgevers. Bij het ontwikkelen van een zakelijke website wordt altijd rekening gehouden met de branche waarin de organisatie opereert en de doelgroep die zij wil bereiken, om zo de identiteit van de organisatie en de website op elkaar af te stemmen en te behouden. Hieronder beschrijven we cases van Netpresenter en SMC. Ook voor deze twee opdrachtgevers heeft 2manydots een corporate website ontwikkeld.

Image

AMBER Alert Europe

AMBER Alert Europe is een belangrijke stichting die zich inzet voor vermiste of ontvoerde kinderen. Om een nieuwe corporate website te bouwen, ging AMBER Alert Europe op zoek naar een betrouwbare partner en kwam uit bij 2manydots.

Na het bepalen van de strategie ging onze designer aan de slag met de huisstijl en werd er een wireframe opgesteld om samen met de stichting het ultieme doel te bereiken. We hebben ook een koppeling gebouwd waarmee de alerts standaard op de website worden getoond, aangezien dat uiteindelijk het doel van AMBER Alert Europe is. Dankzij deze samenwerking kan AMBER Alert Europe haar belangrijke werk voortzetten en worden vermiste of ontvoerde kinderen nog sneller gevonden.

Univers

Univers

De website van Univers bevat talrijke nieuwsartikelen en inhoud, maar door de overvloed aan content was de oude website niet erg gebruiksvriendelijk. Zowel de redactie van Univers als de bezoekers ervaarden problemen met de website. De redactie vond het lastig om de website te beheren en voor de bezoekers was de website vooral in de mobiele weergave niet optimaal.

Univers heeft nu een nieuwe, opgeruimde backend die redacteuren meer flexibiliteit biedt bij het schrijven en publiceren van artikelen. Overbodige functies zijn geschrapt om een snelle en veilige ervaring te garanderen. Zo zijn er anti-spam maatregelen geïmplementeerd in formulieren om spam tot een minimum te beperken. Bovendien is het nu eenvoudiger om de structuur en opmaak van de homepagina aan te passen met behulp van een aantal vooraf gedefinieerde sjablonen. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat zowel de redactie als de bezoekers van Univers een betere ervaring hebben op de corporate website.

Image

Toe aan een nieuwe corporate website?

Is jouw corporate website toe aan vernieuwing? Dan ben je bij 2manydots aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van moderne, gebruiksvriendelijke en converterende corporate websites die naadloos aansluiten op jouw bedrijf, doelgroep en huisstijl. Op zoek naar een nieuwe corporate website of een redesign van je huidige corporate website? Ons team met professionals helpt je graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat wij voor jouw bedrijf en jouw corporate website kunnen betekenen!

Onze werkwijze

Er zijn een aantal stappen die gezet moeten worden om een goede corporate website te designen, ontwikkelen en opleveren. Hieronder lichten wij onze werkwijze toe aan de hand van verschillende stappen. Na het volgen van deze stappen staat jouw corporate website als een huis!

De stappen
01 Kennismaking en Strategie Icon

We vinden het prettig om kennis te maken met onze opdrachtgevers. We willen alles weten over de organisatie, cultuur en dienstverlening voor we aan de slag gaan met een corporate website. Ook voor jullie is het prettig om kennis te maken met 2manydots, we vertellen jullie graag wie we zijn. vervolgens wordt er een strategie opgesteld aan de hand van de door jullie opgestelde doelen.

02 Web design Icon

Tijdens deze stap is onze designer aan zet. Elke organisatie beschikt over een unieke huisstijl en web design is hierin een belangrijke factor. Onze designer zorgt ervoor dat jullie corporate website aansluit bij die unieke huisstijl. Ben je van mening dat je huidige huisstijl niet werkt en wil je 180 graden anders? Geen probleem, onze designer stelt graag een nieuw web design voor. Tijdens het proces sta je altijd in nauw contact met onze designer.

03 Development Icon

Na een correctieronde staat jullie web design als een huis. Het is nu aan ons development team. Zij maken van het opgezette web design echt een corporate website. Je kunt bijvoorbeeld zogenoemde hovers en motions toevoegen om de user experience te verhogen. Ook bouwt ons development team formulieren, tools en koppelingen met administratieve systemen. Het maakt jouw corporate website allemaal nét even moderner en attractiever.

04 Content en Copy Icon

Jouw corporate website is af! Althans, het web design staat en ook de functies binnen jouw website werken naar behoren. Het is alleen nog wel wat kaal nu. Daar brengt ons Resultsmatter team verandering in. Je kunt ervoor kiezen om jouw website te vullen met informatie over jouw bedrijf en de dienstverlening, maar je kan ook een stapje verder gaan met content. Search Engine Optimization is dan de uitkomst.

05 Oplevering Icon

Het einde is in zicht. De opgestelde strategie is tot in de puntjes gevolgd. Het web design staat als een huis. De techniek van jouw corporate website klopt aan alle kanten en jouw corporate website is gevuld met top content. De hoogste tijd om deze toffe corporate website op te leveren. Vind je toch nog iets dat niet helemaal naar wens is? Twijfel niet en trek meteen aan de bel. We nemen graag al jouw twijfels weg.

06 Doorontwikkeling Icon

Ook na oplevering blijft 2manydots nauw betrokken bij jouw corporate website. We beloven een converterende corporate website te maken. We houden dan ook precies bij wat onze veranderingen hebben gedaan voor de effectiviteit van jouw corporate website. Gaat het aantal bestellingen, aanvragen of bezoeken omhoog? Dan zijn wij tevreden en laten we dat zien door middel van cijfers en onderbouwing.

Wij werken o.a. voor

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Image

Hoe kunnen we je helpen?

Ben jij overtuigd van de daadkracht van een corporate website? Wil je graag een corporate website voor jouw organisatie inclusief web design, development en relevante content? Neem vandaag nog contact op met 2manydots en ga vrijblijvend een gesprek aan met ons team. We helpen je graag met jouw nieuwe corporate website.

link

De kosten voor design & development

Een corporate website is onmisbaar voor elke organisatie. Met een corporate website licht je het belangrijkste uit dat jouw organisatie te bieden heeft, namelijk jouw product of dienst. Maar wat kost de ontwikkeling van zo’n corporate website dan? Zoals hierboven uitgelegd leveren wij maatwerk voor de ontwikkeling van corporate websites. Maar om globaal een beeld te krijgen van de kosten voor het design en development van een corporate website, kun je deze whitepaper downloaden.