Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 27 september 2016

Hoe maak je een website beheerbaar?

Er zijn mensen geland op de maan, zelfrijdende auto’s draaiden een proefrit over de Nederlandse snelwegen en er wordt gesproken over een vliegtuig dat je binnen vier uur van Schiphol naar Australië brengt. Hoe is het dan toch mogelijk dat jij nog steeds aan een ftp-server vast zit? Maak jullie website vandaag nog beter beheerbaar.

Niet HTML maar WYSIWYG

Dat klinkt echt helemaal niet makkelijker, maar is het gelukkig wel. Schrijf je nieuwe, online teksten dan wil je die voorzien van SEO tussenkoppen, mooie kaders en slimme buttons. Maar goed, HTML is zoiets als Chinees voor velen onder ons en al heb je een aantal codes onder de knie, aan de voorkant van de website ziet het er eigenlijk nooit zo uit als jij het bedoeld had.

Makkelijker is dan WYSIWYG: oftewel What You See Is What You Get. Je tikt een eind weg in de backend van jouw website en voegt eenvoudig componenten toe die een webpagina aantrekkelijk maken. Stel je een Word-template voor waarbij je geselecteerde tekst snel bold maakt of een andere kleur geeft.

Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar er zijn nog talloze bedrijven in Nederland die zelf geen pagina’s aan hun website kunnen toevoegen en koppelen aan het menu. Met een professionele WordPress website is dit probleem verholpen.

Flexibele pagina’s

Maak van iedere webpagina weer een aantrekkelijke pagina, passend in de huisstijl van jullie bedrijf. Met ‘Advanced Custom Fields’ creëer je super-eenvoudig een dynamische website waarbij iedere pagina bij de inhoud past. Afhankelijk van het ontwerp kun je kiezen uit verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld:

  • Inhoud
  • Call to action blok
  • Klantreferentie met foto
  • ‘Tip’ blok
  • Paragraaf links met afbeelding rechts
  • Paragraaf rechts met afbeelding links
  • Contact knop

Door elementen naast elkaar te plaatsen, ontwikkel je zelf kaders die pagina’s een typisch magazine-uiterlijk meegeven.

Title paragraph element. Hoe maak je een website beheerbaar?
Title paragraph site. Hoe maak je een website beheerbaar?

Eenvoudig kaders en buttons toevoegen

Het toevoegen van kaders, buttons, call-to-actions en andere slimme online oplossingen wordt easy peasy wanneer je een makkelijk beheersbare backend hebt. Daarbij heb je optioneel en afhankelijk van het website-ontwerp, nog keuze uit kleuren, afwerking en het toevoegen van een icoontje of foto. Vanzelfsprekend pas je ook de tekstuele invulling van het element aan. Dit doe je door op het element te klikken en te typen. Kind kan de was doen.

Inner fullwidth element. Hoe maak je een website beheerbaar?
Inner fullwidth site. Hoe maak je een website beheerbaar?

Snel een afbeeldingen veranderen

Er zijn marketing managers en contentspecialisten onder ons die afbeeldingen voor de website eerst nog op de ftp moeten plaatsen om er vervolgens mee aan de slag te kunnen. Dat is werkelijk een systeem uit het jaar kruik. Ook wel bekend als het jaar waarin we allemaal nog met Internet Explorer werkten. In een professionele WordPress website sleep je afbeeldingen heel eenvoudig in de mediabibliotheek vanaf de pagina waarin je werkt. Geen lastige omwegen dus. Hadden we al verteld dat je de afbeeldingen ook niet eerst zelf hoeft bij te snijden of te bewerken? Dit alles gebeurt super snel door WordPress zelf. Jij hebt hier dan ook geen omkijken naar.

1x vullen 2 sites

Tot slot zijn er, net als jij misschien, conculega’s die alle content aanpassingen die ze doen ook moeten doorvoeren op de mobiele website. Een goed internetbureau zorgt ervoor dat jou deze moeite bespaart blijft door een responsive website te ontwikkelen die op ieder formaat goed zichtbaar is. In een backend dus. Overigens kan zo’n professioneel WordPress bureau jou ook helpen met een multi-language website of een multi-site oplossing. Zo heb je nooit meer dubbel werk.

Kies voor gemak

Wil jij het ultieme gemak ervaren van een professionele WordPress-website die compleet op jullie wensen is ingericht? 2manydots maakt makkelijk te beheren websites, maar het hoofddoel blijft altijd: maximale conversie. Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek en we verrassen jou graag met alle mogelijkheden die toepasbaar zijn. Wij maken jouw website beheerbaar.

Kwalitatieve leads scoren, wat is daarvoor nodig? Klik hier om onze checklist te downloaden.