Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 22 februari 2022

De eerste stap naar meer organisch verkeer

Meer bezoekers willen we als site-eigenaren allemaal. En met geld is vrijwel alles te koop. Met een goed opgezette ad-campagne boor je nieuwe markten aan en scoor je leads. Maar als je een duurzame oplossing zoekt voor meer organisch verkeer, kun je niet om zoekmachineoptimalisatie (SEO) heen. Hoe werkt dat en waar moet je allemaal op letten? 2manydots biedt je nu een kant-en-klare checklist waarmee jullie SEO goed voor elkaar komt.

Hoe je zelf je rankings beïnvloedt

Niemand buiten Google weet het zeker en zelfs in de wandelgangen van de zoekgigant wordt er geheimzinnig over gedaan: de precieze factoren waar Google websites op rangschikt. SEO-experts, zoals Brian Dean, kunnen hier dus alleen maar naar gissen. In zijn lijst met 200 ranking-factoren kom je open deuren als ouderdom van het domein en de kwaliteit van uitgaande links tegen, maar ook onverwachte of zelfs controversiële factoren als over-optimalisatie en het aantal errors in de HTML-code.

Ook al gaat het om giswerk, we zien toch dat de on-site factoren het belangrijkst zijn voor Google. Met andere woorden: je kunt je ranking voor een groot deel zelf beïnvloeden. En daarmee indirect dus ook het aantal organische bezoekers, leads of klanten dat je krijgt. Maar hoe doe je dat, die on-site optimalisatie?

Content is king

Hoe je een website optimaliseert voor meer organische bezoekers is géén geheim. Al jarenlang weten we dat je daarvoor een status van autoriteit moet kweken. En dat doe je door diepgaande, informatieve content te plaatsen. Als je dat consequent doet, wordt jouw site een ware kennisbank voor jouw doelgroep en dát beloont Google met hogere rankings.

Ook al wordt Google –gesteund door kunstmatige intelligentie (AI)– steeds slimmer, we kunnen de zoekmachine nog steeds een handje helpen. Sterker nog, het lijkt alsof SEO-professionals meer werk dan ooit hebben. 

Download de SEO-checklist voor meer organisch verkeer

Als zoekmachineoptimalisatie deel uitmaakt van jouw takenpakket, hebben we iets voor je. Met onze checklist wordt het schrijven van SEO-content stukken makkelijker. Hij biedt jou de handvatten waarmee je jouw paginateksten en blogposts optimaal structureert. Door de lijst van boven naar beneden af te werken, weet je zeker dat jou geen detail ontgaat. En alle kleine beetjes helpen. 

Deze gratis SEO-checklist focust zich op content. Hij leent zich niet alleen goed voor nieuwe stukken die jullie schrijven, maar ook voor bestaande content op jullie site. Door eerdere teksten te optimaliseren kun je soms verrassende sprongen in de zoekresultaten maken. Profiteer van je bezoek en download deze SEO-checklist nu. 

Resultsmatter-aanpak

Dan hoef je alleen nog maar te bedenken waar je precies over moet schrijven. En daar helpen we jullie graag bij. Door het unieke Resultsmatter-traject bij ons te volgen, kom je er precies achter waar jouw doelgroep naar zoekt. Uit ons zoekwoordenonderzoek rollen de termen waar het meest op gezocht wordt en de minste concurrentie op is.

Resultsmatter gaat trouwens over méér dan alleen content. Door constant te meten en te testen, zien we wat beter werkt en kunnen we die verbeteringen doorvoeren. Dan kan het bijvoorbeeld gaan over het grafisch ontwerp op een bepaalde pagina, het kleurgebruik en de navigatiestructuur. We beschikken over een groot aantal tools waarmee we ontdekken wat jullie bezoekers willen en verwachten. Zo werken we stap voor stap toe naar meer bezoekers op je website.