Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 17 september 2020

WordPress: de veiligheid van maatwerk

WordPress heeft niet altijd een veilig imago. Dit komt vaak door onwetendheid, slechte installatie, werken met templates en het nauwelijks updaten van de website. Met een maatwerk WordPress website gebouwd door een professioneel internetbureau kan je echter weinig gebeuren. Wij kunnen WordPress veiligheid garanderen.

Stuur een open uitnodiging

WordPress is met grote voorsprong het meest populaire CMS ter wereld. Het logische gevolg van deze wetenschap is natuurlijk dat het ook een interessant doelwit is voor hackers en spammers. Onvoorzichtig omgaan met WordPress staat dan ook gelijk aan een open uitnodiging versturen naar hackers om even langs te komen. Jammer genoeg heeft de nonchalante houding van heel wat gebruikers WordPress een slechte naam gegeven wanneer het gaat om veiligheid. Een reputatie die niet verder van de waarheid kan liggen.

Ieder zijn vak

Het veiligheidsprobleem van WordPress is in de realiteit niet groter dan dat van vergelijkbare Content Management Systemen. Het probleem ligt vaak bij de eigenaren die liever met de voeten in de klei staan dan achter een computer zitten om updates bij te werken waar ze geen verstand van hebben.

Defensieheader 1. Wordpress: de veiligheid van maatwerk

Maatwerk, ook in veiligheid

Door om te beginnen niet voor een thema te kiezen, maar te gaan voor een maatwerk WordPress website weer je de grootste risico’s al af. 2manydots kiest daarbij alleen voor bewezen plugins. Die worden regelmatig van een update voorzien en geoptimaliseerd. Wij weten bovendien exact welke plugins buggevoelig zijn en welke niet. En er is nog meer.

Ministerie van Defensie kiest voor veiligheid

De maatwerk websites die wij opleveren zijn zo veilig dat ook Defensie Pijpleiding Organisatie (van het ministerie van defensie) koos voor een samenwerking met 2manydots.

Veiligheidsmaatregelen door 2manydots

  • Wekelijks wordt er een update uitgevoerd om de cyber security op peil te houden. 
  • We versturen maandelijks een overzicht van het door ons uitgevoerde WordPress onderhoud.
  • We hosten jouw maatwerk website alleen op een door ons geselecteerd WordPress hostingplatform.
  • We configureren Cloudflare zodat de website beveiligd is tegen aanvallen en sneller ingeladen kan worden door middel van caching, smart routing en eventueel load balancing.
  • We installeren wanneer gewenst een tweestapsverificatie.

Wanneer updates niet langer worden uitgevoerd en geen haan kraait naar de veiligheid, is het geen wonder dat een website gevoelig wordt voor lekken.