Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 26 maart 2020

Een internetbureau voor advocaten vergroot jouw online bereik

In een land met duizenden advocaten kan het moeilijk zijn om jezelf goed te profileren en de juiste klanten te bereiken. De plek om dat te doen is online. De tijd van de Gouden Gids is voorbij, Google is het nieuwe telefoonboek. En in dit telefoonboek wil jij natuurlijk bovenaan komen te staan. 2manydots helpt als internetbureau voor advocatenkantoren en verzekeringsmaatschappijen om zich uniek en strategisch in de markt te zetten.

Een frisse wind door de branche

Sorry to burst the bubble: de advocatuur en verzekeringswereld zijn vaak nog vrij ouderwets. De cliënt gaat daarentegen wel met zijn tijd mee. In veel kantoren legt men bij ontwikkeling van een website de nadruk op het belangrijkste rechtsgebied, aldus de verschillende juristen. Terwijl de focus eigenlijk moet liggen op het snel en kwalitatief helpen van zakelijke en particuliere cliënten. Hetzelfde geldt voor klanten van verzekeraars: waar zoeken zij naar en wat spreekt hen aan? Gaat het om kwaliteit, tarieven of een grote naam? Een professioneel internetbureau helpt jullie uniek te profileren voor meer naamsbekendheid en klandizie.

De eerste indruk telt, ook buiten de kantoormuren

Advocatenkantoren zijn vaak tot in detail ingericht. Het zijn architectonische hoogstandjes met  al bij de entree imposante kunst en de inrichting wordt regelmatig gemoderniseerd om te voldoen aan de laatste trends. De website is echter een ander verhaal en vaak hopeloos verouderd. Hier is al vijf jaar, misschien zelfs wel langer niets meer aan gedaan. Toch kijken cliënten tegenwoordig eerder online naar jullie business, dan dat ze spontaan binnenstappen voor een oriënterend gesprek. Verleg dus de focus!

Eerder hielpen wij Mutsaerts om online op te vallen in de wereld van pensioenfondsen en zakelijke verzekeringen. 

De elementen van een goede website:

  • Een design en techniek dat vertrouwen wekt bij de bezoekers. Wanneer knoppen niet werken en pagina’s niet langer bestaan, straalt dit negatief uit op het kantoor.
  • Een responsive design dat ervoor zorgt dat bezoekers de website ook op hun mobiel kunnen lezen is een must. Uit onderzoek blijkt dat 75 procent van de particuliere doelgroep alleen nog maar mobiel internet.
  • Een duidelijke homepage. Veel bedrijven in de wereld van advocatuur, pensioenfondsen en verzekeringen blijken een verouderde website te hebben, waarbij de frontpage uit te veel vlakken, links, kaders en tekst bestaat. Laat op de homepage direct zien wat jullie doen en wat de speerpunten zijn. Het is zelden noodzakelijk alle rechtsgangen te benoemen.
  • Scherpe teksten. De website hoeft geen equivalent te worden van Wikipedia. Zorg dat bezoekers ontdekken wat jullie te bieden hebben en wat jullie anders maakt dan de concurrent. Spreek daarbij de taal van de doelgroep.

Kies ook online voor professionaliteit

De concurrentie neemt toe. Grotere kantoren lopen leeg en steeds meer advocaten starten alleen of in een maatschap een nichekantoor. De concurrentie groeit tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Geloof in het succes van jullie unieke invalshoek en laat dit ook online zien. Kopieer niet hetzelfde model als de concurrent, maar geef jouw bedrijf ook online een eigen profiel. Een maatwerk WordPress website is perfect voor het ontwikkelen van jouw eigen professionele stijl.

Benieuwd hoe zo’n website eruit ziet? Wij bouwden een nieuwe, corporate website voor TeekensKarstens. Lees hier het complete succesverhaal.