Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 03 augustus 2020

7 voordelen van een WordPress transportwebsite

Maatwerk WordPress websites hebben ongelofelijk veel pluspunten. De talloze voordelen zorgen ervoor dat WordPress wereldwijd een van de meest gebruikte CMS-systemen is. Zeker ook voor de logistiek en transportbranche. We lichten de belangrijkste voordelen van een WordPress transport website uit.

1. Eenvoudig te beheren

Veel van de Nederlandse transportbedrijven hebben (nog) geen marketingafdeling. Reden te meer om voor een website te kiezen met een eenvoudig te beheren backend. WordPress staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Ook ervaren marketeers maken er daarom gretig gebruik van. 

Door het gebruiksvriendelijke ontwerp van WordPress houd je jouw website voortaan eenvoudig up-to-date. Door daarbij samen te werken met een WordPress professional verbeter je de prestaties van jullie website en wordt het werven van klanten online stukken makkelijker.

Een goed voorbeeld is de nieuwe, leadgenererende website die wij voor AVIA bouwden. Lees hier het complete succesverhaal.

2. Track and trace module

Wanneer je kiest voor WordPress is het belangrijk om voor maatwerk te gaan in plaats van een template te kiezen. Dit onderscheidt je van de concurrenten, is veiliger en past perfect bij jullie bedrijf. Toch kan het daarbij geen kwaad af en toe een geschikte plugin te gebruiken. WordPress is een wereldleider in bedrijvensites en dus zijn er ook slimme oplossingen voor de logistiek en transport. Denk aan een track and trace module.

Een goede WordPress professional gebruikt plugins met voorzichtigheid en implementeert alleen degene die noodzakelijk zijn. Daarnaast voeren zij wekelijks updates uit om de plugins veilig en actueel te houden.

3. Eigen beheersysteem voor klanten

Wil je dat opdrachtgevers, klanten, ontvangers, leveranciers of andere partijen waarmee jullie werken mee kunnen kijken in hun levering? Met een maatwerk WordPress website realiseer je ook een beveiligde omgeving voor klanten. Hier kunnen zij binnen hun eigen omgeving informatie inzien. 

4. Online inplannen van afspraken

CarXpert is een garageformule en onderdeel van GroupAuto. Zij wilden een module waarmee klanten hun dichtstbijzijnde garage makkelijk kunnen vinden en hier direct een werkplaatsafspraak kunnen inplannen. Een logistieke uitdaging met 5000 autobedrijven door heel Europa. De automatisering van onderhoudsafspraken is voor CarXpert een zeer nuttige tool die ook veel transportbedrijven in groot gemak kan voorzien. Laat bezoekers bijvoorbeeld snel jouw dichtsbijzijnde magazijnen vinden of zelf ladingen inplannen op basis van de vrachtwageninhoud en vertrektijden.

CarXpert biedt hét professionele netwerk aan autobedrijven waar iedereen terecht kan voor auto-onderhoud en -reparatie. In ruim 20 landen binnen Europa zijn er ruim 5000 CarXpert autobedrijven. En dat aantal groeit ieder jaar.

5. Aanbod vertonen

Verschillende vervoer-, logistiek en transportbedrijven willen hun aanbod laten zien. Met de maatwerkoplossingen van WordPress kan dit op een overzichtelijk manier.

6. Occassions showen in WordPress

En ook het vertonen van occasions is voor veel bedrijven een belangrijke reden om voor WordPress te kiezen. Bij het vertonen van het aanbod zijn een hoop elementen van belang. Zo wil je afbeeldingen laten zien, een begeleidende tekst, specificaties, media, veiligheid, zuinigheid en nog veel meer. Hoe eenvoudiger dit in de backend geregeld kan worden, des te makkelijker wordt jouw werk. Daarom kiezen veel bedrijven voor WordPress.

7. Mobielvriendelijke vertoning

Het is belangrijk dat jouw website goed te bekijken is vanaf alle mobiele apparaten. Een WordPress transportwebsite zorgt hier automatisch voor zonder dat je zaken dubbel moet invoeren. Zo kost het jou minder tijd en kunnen jouw klanten snel inloggen op jouw site of het aanbod bestuderen. Waar ze zich ook bevinden.

En dan heb je nog de standaard WordPress voordelen. Zoals het eenvoudige beheer. De mogelijkheid om voor een multisite te kiezen wanneer je meerdere websites in 1 CMS wil beheren of in meerdere talen wilt communiceren. En het feit dat WordPress door Google goed wordt geranked.

Heb je speciale wensen en unieke verzoeken? Een WordPress professional helpt jullie verder met maatwerk oplossingen. Zo heb je altijd een website die aan jullie eigen voldoet.