Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 17 juni 2020

Succesverhaal van Future Diagnostics

Future Diagnostics ontwikkelt diagnostische (bloed)testen in opdracht van internationale biotech-bedrijven. Het bedrijf had het idee dat het, door de wetenschappelijke toon van de website, potentiële opdrachtgevers afschrok. Wij ontwikkelden een corporate WordPress-website voor hen. Lees hier meer over het project!

Uitdaging

Future Diagnostics sluit per jaar maar een paar deals, maar dat zijn wel miljoenenprojecten. Het is daarom belangrijk om een goede eerste indruk op potentiële opdrachtgevers te maken. Door de hoge bounce rate vermoedde Future Diagnostics dat de website te wetenschappelijk van toon was. Het bedrijf had het idee dat het hierdoor waardevolle opdrachten misliep.

“We werken vooral met en voor hoogopgeleide mensen, maar ook zij vinden het prettig als teksten makkelijk leesbaar zijn,” zegt Joreen Vogel, de Marketing & Communication Expert van Future Diagnostics. “We wilden de focus ook verleggen naar waaróm je juist met ons zou moeten werken.”

Future. Succesverhaal van future diagnostics

Vraag

De wetenschappelijke toon, het verouderde design en de hoge bounce rate: alles vroeg om een fris en helder ontwerp. Tel daarbij op dat het WordPress-thema niet meer werd ondersteund; een thema niet updaten levert veiligheidsrisico’s op.

“De persoon die onze website had opgezet verliet Future Diagnostics. Daarom zochten we een externe partij die onze site kon beheren, en het liefst een WordPress-expert. Door onze omgeving werd 2manydots aangeraden.”

Futuremock04. Succesverhaal van future diagnostics

Oplossing

2manydots ging aan de slag en presenteerde een overzichtelijke en aantrekkelijke website. Deze biedt niet alleen een prettige ervaring aan bezoekers, maar ook aan de medewerkers van Future Diagnostics. Dankzij de flexible sections kan Future Diagnostics zelf content toevoegen of wijzigen, perfect passend binnen het design dat 2manydots heeft gemaakt.

2manydots vraagt door

Joreen: “Nadat we 2manydots hadden verteld wat wij wilden, vroegen ze flink door en boden ze een oplossing die nóg beter aansloot bij onze behoefte. Over hun eerste ontwerp waren we vrijwel meteen tevreden. In het design waren de ideeën van zowel 2manydots als Future Diagnostics goed samengevoegd.”

Resultaten

“Binnen enkele maanden na het begin van de samenwerking ging de site live,” zegt Joreen tevreden. “De verandering was meteen merkbaar. We hebben aanvragen van grote partijen gekregen, maar zo’n traject van aanvraag tot productie kan maanden tot zelfs jaren duren. De voortekenen zijn in elk geval gunstig.”

  • Lagere bounce rate
  • Langere gemiddelde sessieduur
  • Sterke groei in contactverzoeken
Futuremobile. Succesverhaal van future diagnostics

Wij hebben aanvragen van grote partijen gekregen.

Joreen Vogel, Marketing & Communication Expert bij Future Diagnostics

We vertellen je graag meer

Onze succesverhalen laten je zien voor welke organisaties en bij welke vraagstukken 2manydots in actie komt. Meer weten over dit project? Maak een afspraak met ons team. We vertellen je graag meer over de geboden oplossingen.