Website laten maken
Stappenplan voor een nieuwe website

Zo voorkom je verrassingen

Het laten bouwen van een nieuwe site gaat niet over één nacht ijs. Wanneer jullie eenmaal besluiten om voor een nieuwe website te gaan, dan begint het proces pas echt. Om jullie op weg te helpen, gidsen we langs de belangrijkste keuzemomenten. We geven een stappenplan om de juiste keuzes te maken, van idee tot livegang. Zo ben je als marketeer goed voorbereid!

Niet voorbereid
  • Onduidelijke verwachtingen
  • Appels met peren vergelijken
  • Geen duidelijk budget in gedachten
  • Weinig kennis over de CMS-mogelijkheden
  • Financiële verrassingen
Goed voorbereid
  • Eisen en wensen zijn helder
  • Appels met appels vergelijken
  • Goede budgetindicatie
  • CMS-mogelijkheden zijn helder
  • Grip op investeringen

Stappenplan nieuwe website

1 2 3 4 5

1. Wat zijn mijn eisen en wensen?

Een goede website briefing staat aan de basis van een succesvolle website. Dit is een document dat een opdrachtgever opstelt om een internetbureau de juiste context en input te bieden. Zo hebben jullie alle eisen en wensen snel op een rij. Zelf een briefing schrijven? Download onze whitepaper (inclusief template) om een goed en volledig document op te stellen.

Website briefing schrijven

2. Wat kost een website?

Jullie hebben een wensenlijstje klaarliggen. De volgende stap is je verdiepen in de investering. Welke kosten komen kijken bij het laten bouwen van een nieuwe WordPress-website? En hoe stellen jullie een realistisch budget op? Je leest er alles over in deze whitepaper. Ook geven we tips voor het vergelijken van offertes.

Wat kost een website

3. Hoe willen we de website beheren?

Bij het laten bouwen van een nieuwe website komt ook de overweging voor een contentmanagementsysteem (CMS) kijken. Wat de juiste keuze is, hangt volledig af van jullie huidige situatie en eisen. Laat je adviseren! We helpen jullie op weg met onze CMS keuzehulp. Deze whitepaper geeft inzicht in de verschillen tussen de verschillende platformen.

CMS keuzehulp

4. Wat voor internetbureau zoeken we?

De volgende stap is het kennismaken met verschillende potentiële partners, om tot een offerte te komen. Elk bureau heeft andere kwaliteiten. Maak het selectieproces eenvoudiger met onze beoordelingsmatrix. Beoordeel aanbieders op dezelfde factoren. Zo kun je appels met appels vergelijken.

Bureauselectie

5. Hoe willen we samenwerken?

Jullie gaan een samenwerking voor langere tijd aan. Het is dan prettig om te werken op een manier die past binnen het bedrijf. Elk bureau heeft zo zijn eigen aanpak en werkwijze. In dit whitepaper leggen we veelvoorkomende werkwijzen uit voor het bouwen van een website.

Werkwijze internetbureaus

Even sparren?

In de online wereld wil je niet blind vliegen. Je hebt een ervaren partner nodig die helpt met navigeren. Laat 2manydots jullie co-pilot zijn.

Vanaf het prille begin
Oprichter 2md 2006
Edwin