Logo

AMBER Alert Europe is een stichting die zich sterk maakt voor vermiste of ontvoerde kinderen. Deze belangrijke Europese stichting heeft als doel een veilige omgeving creëren voor kinderen. Met alerts lichten zij gehele bevolkingen in over vermiste kinderen. AMBER Alert Europe was op zoek naar een partner voor de bouw van een volledig nieuwe website. In deze zoektocht kwam de stichting uit bij 2manydots. Inmiddels zijn wij een trotse partner van deze belangrijke stichting.

Image

AMBER Alert Europe maakt zich sterk voor vermiste kinderen

Project Corporate website
Opdrachtgever AMBER Alert Europe
Sector Internationale hulp en mensenrechten
Image

Vraag

Wij zijn met de website van AMBER Alert Europe aan de slag gegaan. Om de website herkenbaar en gebruiksvriendelijk te maken, hebben we de hele branding rondom de website aangepakt. Ook zette AMBER Alert bij ons de vraag uit of alerts meteen op de website getoond kunnen worden om zo de zoektocht naar vermiste kinderen te ondersteunen.

Uitdaging

in 2008 werd AMBER Alert in Nederland gelanceerd. Met een bereik van meer dan 12 miljoen Nederlanders werd AMBER Alert in Nederland al snel een begrip. Per eind 2021 heeft AMBER Alert het vermiste kinderalarm in Nederland overgedragen aan de Nederlandse politie, maar in de rest van Europa blijft AMBER Alert zich sterk inzetten voor vermiste kinderen. Om dit te blijven realiseren was een duidelijke en gebruiksvriendelijke website nodig.

Image

Oplossing

AMBER Alert draait uiteindelijk om de alerts van vermiste kinderen. In 94% van de gevallen wordt een kind met succes gevonden, toch is er dan ruimte voor verbetering. Hier hebben wij een koppeling voor gebouwd waardoor alerts, bij verdwijning van een kind, meteen op de website worden getoond. Deze alerts bevatten uitgebreide omschrijvingen van de vermiste kinderen, wat moet bijdragen aan de vondst van de vermiste kinderen. Daarnaast heeft onze designer de gekozen huisstijl duidelijk naar voren laten komen waardoor de website erg overzichtelijk is geworden.

Image

Aanpak

Voordat onze designer aan de slag ging met het ontwerp van de website, is in samenspraak met AMBER Alert Europe de strategie rondom de doelgroep en verschillende doelstellingen nauwkeurig bepaald. Op basis van deze keuzes is door 2manydots een wireframe opgesteld om samen met de opdrachtgever tot een passend resultaat te komen. Na een akkoord op de stijlrichting is het wireframe gevisualiseerd tot een volwaardig design wat uiteindelijk gerealiseerd is door onze developers.

"Heldere uitleg, goede ondersteuning, topontwerpen en daarnaast ook nog eens een geweldig team om mee samen te werken."

Julie Belinkx, Hoofd Communicatie AMBER Alert Europe