Logo

AVIA zet zich op de markt als het meest klantvriendelijke tankstation van Nederland. Daarom moest de aanvraagprocedure van tankpassen minder ingewikkeld worden. Ook wilde het bedrijf een beter overzicht van haar tankstations bieden.

Image

AVIA biedt mensen ultiem gemak onderweg. Wij voorzien AVIA van alle gemakken online.

Opdrachtgever AVIA Nederland
Project Leadgenererende website
Sector Brandstof en smeerolie
Image

Uitdaging

De tankpassen van AVIA stellen particulieren en vooral bedrijven in staat om snel en makkelijk te betalen voor hun brandstof. Om een tankpas aan te vragen, moesten klanten formulieren handmatig invullen en kopieën van rijbewijzen en identiteitsbewijzen bijsluiten. Het kon weken duren voordat klanten hun tankpas ontvingen.

Image

Vraag

AVIA bestaat uit leden die elk een regio van Nederland bestrijken. De aanvankelijke vraag naar een gestroomlijnd aanvraagproces van tankpassen kwam van één lid: Vollenhoven Olie. Na succesvolle afronding van dat project, vroeg het overkoepelende AVIA om deze oplossing landelijk uit te rollen. Ook wilde AVIA het haar tankpashouders makkelijker maken om tankstations in de buurt (of onderweg) te vinden.

Oplossing

Voor de aanvraag van tankpassen bouwden we een heldere website zonder afleidingen, met een formulier dat zichzelf deels invult. Daarmee helpen we bezoekers aan om hun aanvraag te voltooien. Het zoeken naar een tankstation in de buurt is ook makkelijker geworden: de nieuwe AVIA-site detecteert de locatie van de gebruiker en toont relevante informatie van de dichtstbijzijnde pompen.

Performance marketing-partner Yellowhawk zorgt voor de bezoekersstroom naar deze nieuwe site. Op een dashboard op maat ziet AVIA precies hoeveel bezoekers de tankpas-website bezoeken en hoeveel van hen uiteindelijk een aanvraag doen.

Image

Makkelijk te beheren en vriendelijk voor bezoekers

De nieuwe website bevat veel flexible sections met uitgebreide functionaliteiten. Zo is het op elke pagina mogelijk om relevante content op te halen. De website is daarnaast goed geoptimaliseerd, waardoor hij snel laadt.

Image

Resultaten

  • Overkoepelende website voor AVIA
  • Aparte, heldere website voor aanvraag tankpassen
  • Formulier vult gegevens aan dankzij koppeling KVK-database 
  • Sterke stijging van online aanvragen tankpas

“Elke twee weken spreek ik Sjors,” zegt AVIA-projectleider Soumaya in een verwijzing naar Yellowhawk. “Dan bespreken we de conversie van de afgelopen periode en maken we kleine aanpassingen om de campagnes te finetunen. Het is prettig om dit nauwlettende werk aan specialisten over te laten.”

2manydots stelde een project op met duidelijke mijlpalen en opleverdata. Voor vragen of opmerkingen kon ik altijd bij Kylie terecht. En mocht er iets niet kloppen, dan zorgde een mailtje naar de support-afdeling voor een snelle oplossing.

Photo Soumaya Ihsane, Teamleider Marketing & Sales Support
Image

Download compleet succesverhaal

Onze succesverhalen laten je zien voor welke organisaties en bij welke vraagstukken 2manydots in actie komt. Meer weten over het project voor AVIA? Een complete achtergrond, informatie over de geboden oplossing en harde cijfers vind je in de PDF-download.