Website laten maken
ikbeneenbrabander.nl

Artikelen voor trotse Brabanders
bij ikbeneenbrabander.nl

Artikelen voor trotse Brabanders

Webshop voor
Brabantse producten

Project Webshop
Opdrachtgever Omroep Brabant
Sector Provinciale producten

Ikbeneenbrabander.nl is een webshop voor trotse Brabanders. Omroep Brabant heeft dit merk in het leven geroepen om het Brabanderschap ’te laden’. Dit doen zij met merchandise van de gelijknamige provincie. Van carnavalspakketten tot rompertjes en badlakens, je koopt het bij Ikbeneenbrabander.nl. Omroep Brabant voert sinds januari 2023 de online shop ‘Ik Ben Een Brabander’, gemaakt door 2manydots.

Vraag

De webshop Ikbeneenbrabander.nl bestond al, maar deze was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de eisen die men tegenwoordig mag stellen aan een webshop. Aan 2manydots de vraag om een vernieuwde look and feel te creëren waar gebruiksgemak en de Brabander-artikelen voorop staan.

Uitdaging

Het creëren van beleving is essentieel voor een webshop om de conversie te verhogen. De oude versie van Ikbeneenbrabander.nl kende weinig beleving. Dat moest worden toegevoegd door dichtbij het warme gevoel van Brabant te blijven met een herkenbare huisstijl. Onze designer is in samenwerking met team development de uitdaging aan gegaan. Ook moest er een koppeling worden gemaakt met een partner die het voorraadbeheer en de soepele verzending van producten realiseert.

Oplossing en aanpak

Om beleving te realiseren hebben we motions gecreëerd met verschillende iconen en afbeeldingen. Door motions toe te voegen komen de visuals in beweging. Ook zijn er intuïtieve kleuren toegevoegd aan de webshop.

Daarnaast zijn er verschillende facetten toegevoegd om de gebruiksvriendelijkheid van de webshop te verhogen. Zo kan de gebruiker een e-mailadres achterlaten wanneer een item is uitverkocht. Als dit item dan weer op voorraad is, krijgt de gebruiker een notificatie. Daarnaast gaan betalingen nu via Buckaroo, waardoor bezoekers met iDeal kunnen betalen én er is een standaard zoekfunctie toegevoegd.

WooCommerce

WooCommerce is een plugin voor WordPress die ervoor zorgt dat jouw website verandert in een webshop. WooCommerce biedt veel functionaliteiten die belangrijk zijn voor een webshop, zoals het beheren van producten, orders en betalingen. WooCommerce is SEO vriendelijk en helpt dus bij de online vindbaarheid van een webshop. De webshop Ikbeneenbrabander.nl is een WooCommerce webshop.

"Met verstand van zaken, flexibiliteit en hoge snelheid heeft 2manydots onze nieuwe webshop gebouwd. Ze denken mee in de samenwerking."
Jeremy Kesseler
Senior Marketeer ,Omroep Brabant