Logo

LOWAN ondersteunt nieuwkomers in het onderwijs, bijvoorbeeld immigranten en mensen die asiel aanvragen. LOWAN biedt tips, lesmateriaal en financiële ondersteuning voor bijvoorbeeld kwetsbare leerlingen.

Image

Lowan ondersteunt nieuwkomers in het Nederlandse onderwijs

Project Corporate website
Opdrachtgever Stichting LOWAN
Sector Onderwijs
Image

Uitdaging

Dankzij de honderden artikelen op de website, was LOWAN goed vindbaar. Maar de constante groei van de website dreigde ook de ondergang ervan te worden: technische aanpassingen werden steeds complexer en het beheer van de site werd steeds lastiger. Ook was de site niet prettig leesbaar op mobiele apparaten.

Image

Vraag

LOWAN wilde de website weer gebruiksvriendelijk kon maken en de SEO-techniek verbeteren. Het was daarbij de uitdaging om de organische vindbaarheid van LOWAN te behouden.

Oplossing

2manydots ging aan de slag en bouwde een maatwerk website. Niet alleen weerspiegelde deze de waarden van LOWAN, ook zette het de waardevolle content volop in het spotlicht. De site wordt uitstekend weergegeven op alle apparaten, waardoor bezoekers minder snel zullen afhaken.

Image

Zó gingen we te werk

2manydots keek zo min mogelijk naar de bestaande website, maar focuste zich op een nieuwe insteek. Zo dachten we niet vanuit iets dat niet werkte, maar werkten we toe naar een gewenste situatie. Om intern navigeren te stimuleren, hebben we het menu van traditioneel bovenaan naar de linker zijkant gehaald. Zo weten bezoekers precies waar zij zijn in deze grote website.

Image

Resultaten

In de woorden van de opdrachtgever: “2manydots heeft de belofte waargemaakt. Wij kregen een nieuwe site waar we enorm blij mee zijn en de organische rankings werden behouden.”

  • Honderden informatiepagina’s zijn aantoonbaar beter vindbaar.
  • Snellere website: goed voor de gebruikerservaring én de organische vindbaarheid.
  • Onderwijsprofessionals vinden informatie makkelijker.

" We zijn vrij letterlijk van A tot Z begeleid van eerste kennismakingen, via de project kick-off en de design-demo, naar de testfase en de oplevering.”

LOWAN

Download compleet succesverhaal

Onze succesverhalen laten je zien voor welke organisaties en bij welke vraagstukken 2manydots in actie komt. Meer weten over het project voor LOWAN? Een complete achtergrond, informatie over de geboden oplossing en harde cijfers vind je in de PDF-download.