Logo

Al meer dan 40 jaar verbindt Teleperformance, de wereldleider in customer experience management, klanten met ‘s werelds meest succesvolle bedrijven. De services van Teleperformance combineren menselijk contact en geavanceerde technologie, om bijzondere klantervaringen te leveren.

Image

Verzorgen van compleet klantcontact voor internationale organisaties

Project Recruitment platform
Opdrachtgever Teleperformance Benelux
Sector Dienstverlening en recruitment
Image

Uitdaging

Omdat Teleperformance zo’n 150 à 200 vacatures per week te vervullen heeft, is het van belang om veel bezoekers naar de website te trekken. Het recruitmentplatform van Teleperformance moest dus organisch goed vindbaar zijn, om voldoende kandidaten aan te trekken.

Image

Vraag

Hoe meer sollicitaties binnenkomen via de website, hoe minder Teleperformance externe factoren hoeft in te schakelen om te rekruteren. De nieuwe website moest door middel van leadgeneratie een essentieel onderdeel van recruitment worden. De identiteit van het bedrijf moest duidelijk voelbaar zijn op de website. Door Teleperformance zo goed mogelijk op de online kaart te zetten, trekken zij de juiste kandidaten aan en behouden zij medewerkers langer.

Oplossing

Er is in de nieuwe website een koppeling gemaakt tussen WordPress en Recruitee. Hierdoor werd het voor alle recruiters direct makkelijker om de honderden kandidaten per dag af te handelen. Er werd dagelijks geschakeld met vele partners van Teleperformance om de overgang naar de nieuwe website en het HR-systeem zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Image

Indeling van de website

Alle kwaliteiten van Teleperformance komen tot zijn recht in de nieuwe site. Zo is de jobsite nu ingedeeld in verschillende afdelingen, gebaseerd op de zoekvraag. Het aanbrengen van structuur was nodig doordat Teleperformance een hele diverse set aan banen aanbiedt, voor een hele brede doelgroep. Ook alle content werd herzien en herschreven.

Image

Resultaten

Niet alleen intern zijn medewerkers blij met het resultaat en het gebruiksgemak, ook de cijfers liegen er niet om. Drie maanden na livegang vergeleken we data met dezelfde periode van het jaar ervoor:

  • 18% meer afgeronde sollicitaties.
  • Ruim 80% meer sollicitaties via organische zoekresultaten (Google).
  • Betere dashboarding door middel van intensief Resultsmatter®-traject.

Download compleet succesverhaal

Onze succesverhalen laten je zien voor welke organisaties en bij welke vraagstukken 2manydots in actie komt. Meer weten over het project voor AllSolutions? Een complete achtergrond, informatie over de geboden oplossing en harde cijfers vind je in de PDF-download.