Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 22 oktober 2020

Employer branding: Maak jouw bedrijf onweerstaanbaar

Hoe trek je de beste talenten aan? Hoe behoud je ze in je bedrijf? Door middel van employer branding maak je jouw organisatie onweerstaanbaar voor kandidaten en medewerkers. 

Employer branding is een tak van marketing die een organisatie aantrekkelijk maakt. Niet voor iedereen in het werkveld, maar voor de ideale kandidaten. Door alleen deze mensen aan te trekken, maak jij het recruitment proces een stuk makkelijker. 

Een bijkomend voordeel: employer branding maakt jouw huidige medewerkers apetrots om voor jou te werken. Jouw personeel is essentieel voor het succes van de organisatie. Het is daarom van belang om extra aandacht te besteden aan de werving en selectie van personeel. Dit vergroot de kans dat je jouw personeel vervolgens langer zult behouden.

Hoe trek je talent aan?

  • Zorg ervoor dat jouw huidige personeel betrokken is. Wanneer het personeel graag bij je werkt, zijn ze meer gemotiveerd om dit ook uit te dragen naar de buitenwereld. Zo stimuleer je zowel offline als online zichtbaarheid. Bijvoorbeeld mond-tot-mond reclame en zichtbaarheid via personeel op social media zegt voor buitenstaanders veel over het bedrijf. Nieuwsgierigheid kan zo gewekt worden bij potentiële werknemers.
  • Het is belangrijk om de visie en doelen van jouw organisatie online uit te dragen. Dit geeft aan waar je als bedrijf voor staat en waar je in de toekomst naartoe wil groeien. Als potentiële werknemers zich in deze visie kunnen vinden, is de kans groter dat zij voor je willen werken en meegroeien in de toekomst.
  • Richt een ‘Werken Bij’ website in. Hierop kun je alle vacatures zetten en kunnen potentiële werknemers terecht voor al hun vragen. Zo geef je ze op deze website bijvoorbeeld een inkijk in het bedrijf, geeft uitleg over de bedrijfscultuur en vertelt ze waarom jij de beste werkgever bent voor hen.

Employer branding uitbesteden

Natuurlijk kun je employer branding zelf toepassen; wij hebben er bijvoorbeeld een kant-en-klare recruitment checklist voor. Maar dan nog ben je er veel tijd aan kwijt. Tijd die je beter kunt steken in het selectieproces, terwijl je de employer branding aan een ervaren internet marketing bureau overlaat. Een bureau als 2manydots. 

2manydots is bij het hele online wervingstraject jouw partner. Samen optimaliseren we jouw werkgeversmerk, om vervolgens naar buiten te treden met jullie unieke verhaal. Daar hoort natuurlijk een werken bij-site bij, maar ook zorgen we voor een soepele candidate journey, maximaal bereik en een effectieve advertentiecampagne. Het resultaat? Een constante stroom van geschikte kandidaten die bij voorbaat al fans zijn van jouw bedrijf.

Wij zijn er om je te helpen. Meer leren over online marketing? Bekijk ons kenniscentrum.