Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Gijs de Rooij, 10 juli 2023

Hét moment om jouw (bedrijfs)naam te claimen: Threads

Wie de afgelopen weken het nieuws een beetje in de gaten houdt, weet dat social platform Twitter in zwaar weer verkeert. Tal van kapers op de kust zien hun kans schoon om de ontevreden menigte op Twitter naar hun social platform over te hevelen. Threads is misschien wel de belangrijkste kaper op de kust. In dit blog vertellen we jullie meer over de opkomst van laatstgenoemd social platform dat wel heel veel weg heeft van Twitter.

Hoewel Twitter al meer dan een decennium lang onomstreden is voor de miljoenen gebruikers, bracht de verkoop van het sociale platform hier verandering in. Niemand minder dan Elon Musk, CEO van Tesla, SpaceX en rijkste persoon ter wereld, kocht Twitter in 2022 voor een astronomisch bedrag van 44 miljard dollar. Sindsdien gaat het allesbehalve crescendo met het ooit zo geliefde platform. 

De extravagante Zuid-Afrikaanse-Canadese-Amerikaan introduceerde een abonnementsvorm voor een felbegeerd blauw vinkje en paste onlangs een limiet toe op het aantal tweets dat een gebruiker per dag kon zien. Deze aanpassingen zijn tegen het zere been van de gebruikers en deze zijn massaal op zoek naar een alternatief. 

Zuckerberg hapt toe

Mastodon leek even het momentum te hebben, maar verloor deze al snel. Nu lijkt aartsrivaal Mark Zuckerberg, die we kennen als CEO van Meta, op het juiste moment te zijn ingesprongen met zijn Threads. Deze app lijkt sprekend op Twitter, maar heeft als belangrijk pluspunt de koppeling van een Instagram account. Zo kun je al jouw Instagram volgers met één druk op de knop volgen op Threads en zien zij meteen al jouw meningen over verschillende onderwerpen.

Het lijkt een gouden zet van Zuckerberg. Na slechts vijf dagen verwelkomde Threads haar 100 miljoenste gebruiker. Ter vergelijking: het baanbrekende en immens populaire ChatGPT had daar maar liefst twee maanden voor nodig. Het is daarom zaak om snel jouw (bedrijfs)naam te claimen. Hieronder leggen we uit hoe je een account maakt.

Zuckerberg maakt het ons wel moeilijk, Threads is namelijk officieel nog niet beschikbaar in Europa, vanwege de strenge privacywetgeving die ons continent hanteert. Dat is meteen de grootste disclaimer. Bedenk goed of je deze app wil downloaden. Het bedrijf achter Threads staat namelijk bekend als een dataslurper. Mocht je toch jouw (bedrijfs)naam willen claimen dan kan dat met behulp van wat slimme trucjes..

Installeren Apple

Als we even uitgaan van Apple gebruikers, dien je allereerst een Apple ID te maken uit de VS. Dit doe je via appleid.apple.com. Rechtsboven kies je dan voor ‘Maak je Apple ID aan’. Vervolgens volg je de stappen en kies je bij land/regio voor de Verenigde Staten. Daarna kun je gewoon je eigen gegevens invullen en verifieer je jouw account via een sms. Nu ben je in bezit van een Amerikaans Apple ID. Tot slot ga je naar de App Store op jouw iPhone en tik je rechtsboven op je profielfoto. Log uit en log vervolgens weer in met jouw Amerikaanse Apple ID. 

Nu ga je zoeken naar de juiste app: Threads. Klik vervolgens op ‘Get’. Dan vul je nog enkele gegevens in, maar deze kun je uit je duim zuigen. De postcode en staat moeten wel overeenkomen. Kies bijvoorbeeld als staat Oregon en vul deze postcode in: 97201. Verzin nog een telefoonnummer en voilla: Treads kan geïnstalleerd worden. Schakel daarna weer over naar jouw ‘normale’, waarschijnlijk Nederlandse Apple ID. Threads kan ook gebruikt worden via dit ID.

Installeren Android

Ben jij in het bezit van een Android telefoon? Ook dan kun jij gewoon vroegtijdig Threads downloaden. Het gaat zelfs wat makkelijker dan op Apple. Er is op Android namelijk geen nieuw Google account nodig. Zorg er wel voor dat je de app niet via de Playstore downloadt. Daar is het namelijk nog niet beschikbaar. 

Download de app, op eigen risico, via deze link van Softonic. Lees nog wel even de gevaren van het installeren van de app. Deze app is namelijk nog niet gecontroleerd op Malware. Volg daarna de instructies om de APK-installaties toe te staan. Dit vind je in jouw instellingen onder het kopje ‘Onbekende apps installeren’. Klik tot slot op Chrome > Toestaan van deze bron.

Gebruik Threads

Jouw Threads app is inmiddels gedownload, tijd om het te gebruiken. Zorg wel dat je al jouw gegevens van Instagram importeert. Zo begin je niet op ‘nul’ en kun je gelijk al jouw vrienden volgen op dit nieuwste sociale platform. 

Ben er dus snel bij en claim jouw (bedrijfs)naam!