Website laten maken
WordPress website verhuizen

Jouw WordPress website
verhuizen naar 2manydots

Wanneer je een succesvolle WordPress website hebt, is het soms nodig om te verhuizen naar een andere domeinnaam of hosting. Het verhuizen van je WordPress site is een uitdagend proces, maar het is belangrijk om het goed te doen. Op deze pagina bespreken we waarom het belangrijk is om je WordPress website goed te migreren, en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Waarom zou je een WordPress website verhuizen?

Diverse redenen liggen ten grondslag aan het verhuizen van een WordPress-website, en het doorgronden hiervan is essentieel om een weloverwogen beslissing te nemen. Misschien wil je een andere domeinnaam gebruiken die je merk beter weerspiegelt, overstappen naar een hostingprovider met betere prestaties en ondersteuning, of het beheer van de website overdragen. Door je bewust te zijn van deze factoren, plan en voer je een soepele overgang uit die je online aanwezigheid en gebruikerservaring verbetert. Dit zijn drie belangrijke redenen om je WordPress-website te verhuizen.

Andere domeinnaam

Soms wil je je bestaande WordPress website onder een nieuwe domeinnaam plaatsen. Dit kan zijn omdat je een betere of meer herkenbare domeinnaam hebt gevonden, of omdat je bedrijf een nieuwe naam heeft gekregen. Wat de reden ook is, het is essentieel om dit proces goed te doorlopen om je SEO rankings te behouden en verwarring bij je bezoekers te voorkomen.

premium wordpress
ip adres

Hosting/server veranderen

Een andere reden om je WordPress sites te verhuizen, is het overstappen naar een andere hostingprovider. Wellicht voldoet je huidige provider niet aan je eisen, of heb je een betere deal gevonden bij een nieuwe hostingprovider. De verhuizing naar een nieuwe server verbetert mogelijk de snelheid en prestaties van je website, maar het blijft belangrijk om dit zorgvuldig uit te voeren om problemen te voorkomen. 2manydots draagt graag bij aan deze zorgvuldigheid.

Nieuw beheer

Als je de zorg voor je WordPress migratie wil overdragen aan een ander persoon of bedrijf, moet je ervoor zorgen dat zij toegang krijgen tot alle benodigde bestanden en gegevens. In dergelijke situaties is het verhuizen van de website naar een nieuwe hostingomgeving of onder een ander account nodig om het beheer en de toegang tot de website te stroomlijnen. Dit leidt tot een efficiëntere workflow en betere samenwerking tussen teamleden.

migratie

Wij helpen je WordPress website verhuizen

Als je besluit om hulp in te schakelen voor het verhuizen van je WordPress site, gaan we aan de slag met verschillende fasen. We stellen een 0-meting op, maken een plan van aanpak en voeren de daadwerkelijke migratie uit. Daarnaast stellen we 301’s en dataverzameling in en testen en monitoren we achteraf. Meer uitleg over deze begrippen lees je hieronder.

1 2 3 4 5 6

0-meting

Voordat je begint met het verhuizen van je site, is het essentieel om een 0-meting uit te voeren. Dit houdt in dat je een back-up maakt van je bestaande website, inclusief alle bestanden, de bestaande database en de instellingen. Met deze back-up zorg je ervoor dat je altijd een kopie hebt om op terug te vallen, mocht er iets misgaan tijdens de migratie.

Plan van aanpak

Een goed plan van aanpak is cruciaal voor een succesvolle migratie. Dit omvat het kiezen van de juiste migratiemethode (bijvoorbeeld handmatige migratie of het gebruik van een plug-in zoals All-in-One WP Migration of WordPress Duplicator), het overzetten van bestanden via een FTP client, en het aanmaken van een nieuwe database op de nieuwe server.

WordPress website verhuizen

In de vorige stap heb je onder meer een nieuwe database aangemaakt. Wanneer je alle voorbereidingen hebt getroffen, kun je beginnen met het verhuizen van je WordPress website. Dit omvat het aanpassen van het wp-config.php bestand om verbinding te maken met de nieuwe database, het importeren van de geëxporteerde database en het overzetten van je WordPress bestanden naar de root directory van de nieuwe server. Vergeet niet om alle plug-ins en thema’s op de nieuwe WordPress installatie te installeren en te activeren.

301's instellen

Om je SEO rankings te behouden na het verhuizen van je WordPress site, is het belangrijk om 301-redirects in te stellen. Deze verwijzen bezoekers automatisch door van de oude URL’s naar de nieuwe URL’s en geven zoekmachines aan dat de inhoud permanent is verplaatst. Zo voorkom je dat je websiteverkeer verliest en behoud je je bestaande rankings. Om de zichtbaarheid van jouw website te waarborgen, mag deze stap niet worden overgeslagen.

Dataverzameling instellen

Nadat jouw WordPress website is verhuisd, is het belangrijk om de dataverzameling opnieuw in te stellen. Dit betekent dat je Google Analytics, Search Console en andere trackingtools opnieuw moet koppelen aan je nieuwe domeinnaam of hostingpakket. Data is namelijk belangrijker dan ooit. Je wil precies kunnen monitoren hoe een bezoeker zich op jouw website beweegt. Bovenstaande trackingtools geeft je dit inzicht.

Testen en monitoren

Nog zo’n cruciale stap in dit migratieproces. Het is zeer belangrijk om je nieuwe WordPress website grondig te testen en te monitoren na de verhuizing. Controleer of alle links, afbeeldingen en functies naar behoren werken, en houd je SEO-rankings in de gaten om eventuele problemen snel te kunnen identificeren en oplossen.

Het verhuizen van een WordPress website is een complex en tijdrovend proces, maar met de juiste voorbereiding en hulp van experts is het mogelijk om een soepele en succesvolle migratie te realiseren. Door de stappen te volgen, zorg je ervoor dat je jouw SEO rankings behoudt en je bezoekers probleemloos kunnen blijven genieten van je website.

Een beetje hulp

Veelgemaakte fouten en hoe je ze kan voorkomen

Veelgemaakte fouten bij het verhuizen van een WordPress website zijn onder andere het niet maken van een volledige back-up, het vergeten om 301-redirects in te stellen, onjuiste aanpassingen aan het wp-config.php bestand en het niet opnieuw installeren en activeren van plug-ins en thema’s. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze fouten en de nodige stappen te nemen om ze te voorkomen, zodat je migratie soepel en succesvol verloopt. Door de migratie van jouw WordPress website uit te besteden worden deze fouten niet gemaakt.

oude database

Hoe behoud je SEO-rankings?

Het behouden van je SEO-rankings tijdens het verhuizen van je WordPress website is essentieel om je online zichtbaarheid en verkeer naar je site te behouden. Een belangrijk aspect hiervan is ervoor zorgen dat alle pagina’s van je website worden overgenomen met zo min mogelijk aanpassingen. Dit helpt om de structuur, content en trefwoorden consistent te houden, wat een positieve invloed heeft op je rankings in zoekmachines.

Daarnaast is het cruciaal om alle URL’s van je oude website één-op-één te redirecten naar de overeenkomstige pagina’s op je nieuwe website. Door het instellen van 301-redirects behoud je de linkwaarde die je hebt opgebouwd en zorg je ervoor dat bezoekers en zoekmachines de nieuwe locatie van je pagina’s vinden. Het correct implementeren van deze redirects helpt je om je SEO-rankings te behouden en eventuele negatieve impact op je verkeer en conversies te minimaliseren.

Driek Accountmanager Eline SEO specialist

De voordelen van het uitbesteden

Als je overweegt om de migratie van je WordPress website uit te besteden, staan wij klaar om je te helpen. Wij maken samen met jou een plan van aanpak en voeren een 0-meting uit, daarbij maken we een volledige back-up van je website. Vervolgens verhuizen we zorgvuldig je WordPress bestanden en database naar de nieuwe server of het nieuwe domein, en stellen we 301-redirects in en passen we het wp-config.php bestand aan. We zorgen er ook voor dat alle plug-ins en thema’s opnieuw worden geïnstalleerd en geactiveerd.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Na de migratie zullen we je verhuisde website testen en monitoren om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert en je SEO-rankings behouden blijven. Met onze expertise en ervaring kunnen wij ervoor zorgen dat je WordPress website migratie soepel en succesvol verloopt, zodat jij je kunt blijven richten op jouw eigen werkzaamheden. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen met je WordPress website verhuizen.

Heeft multitasken als USP
Gwen