Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 19 januari 2021

Wereldklasse privacy- en beveiligingsoplossingen

Vrijwel iedere website verzameld gegevens en data van bezoekers. Dit is voor hackers interessant, omdat zij met deze informatie bijvoorbeeld fraude kunnen plegen of data kunnen doorverkopen. Met de verschuiving van offline naar online is het voor iedereen van belang om websites goed te beveiligen. Vandaag de dag zijn datalekken en privacyschendingen nog altijd aan de orde. Maar wat is een goede beveiliging? Wij zetten een aantal van onze beveiligingsoplossingen voor WordPress op een rij.

Actieve monitoring

WordPress-updates en externe WordPress-plugins, indien gebruikt, kunnen voor problemen zorgen. Als ze niet helemaal compatibel zijn met het gebruikte WordPress-theme, kan er iets verspringen of een foutmelding op het browserscherm van bezoekers komen. Vervelende situaties die 2manydots voorkomt of tot een minimum beperkt. Wij monitoren jullie website 24 uur per dag, 365 dagen per jaar om maximale uptime te garanderen.

Two-Factor Authentication

Gebruikersnamen en wachtwoorden zijn inbraakgevoelig. Van tijd tot tijd lees je dat een database vol accountgegevens is buitgemaakt en gekraakt. Als extra beveiligingsmaatregel raden we Two-Factor Authentication aan. Medewerkers die toegang tot jullie WordPress-omgeving hebben, moeten dan ook een unieke code invullen die een mobiele app genereert.

Versleutelde gegevens

Onbedoelde wijzigingen en het risico op hacks maken het noodzakelijk om regelmatige back-ups te maken. 2manydots verzorgt deze back-ups, waarbij de data versleuteld worden opgeslagen. Op elk gewenst moment kunnen we een eerdere versie van jullie website terugzetten.

Streng wachtwoordbeleid

De tijden van korte letter- en cijfercombinaties zijn voorbij. Ons strenge wachtwoordbeleid moedigt jullie aan om moeilijk te kraken, lange, random wachtwoorden te maken. Beter nog zijn wachtzinnen, die vanwege hun lengte vrijwel onmogelijk te hacken zijn. 2manydots geeft jullie hier concrete tips voor.

DDoS-beveiliging

Distributed Denial of Service is een aanval waarbij hackers een server met verkeer overspoelen om een website op die manier plat te leggen. Zo’n DDoS attack kan iedere organisatie treffen. Daarom neemt 2manydots tweeledige maatregelen op dit gebied: enerzijds zorgen we voor een streng beveiligde server, die tegelijkertijd veel dataverkeer aankan.

Hacker-detectie

WordPress is standaard beveiligd tegen brute force attacks. We kunnen deze beveiliging nog een tikkeltje opschroeven en het maximum aantal gefaalde login-pogingen terugbrengen. Integriteitscontrole en malware-scans behoren ook tot onze diensten. Periodiek ontvangen jullie onze rapportage met eventuele aanbevelingen.

Single Sign-On (SSO)

Naast de standaard gebruikersbeheer-functionaliteit hebben wij ervaring met het maken van Single Sign-On integraties zoals bijvoorbeeld met LDAP. Op die manier hoeven medewerkers die al in andere bedrijfssoftware zijn ingelogd, niet apart hun inloggegevens voor WordPress in te vullen.

Plug-ins die altijd werken

Je kunt de WordPress-functionaliteiten uitbreiden met plug-ins. Maar de plug-ins die openbaar beschikbaar zijn –gratis of tegen betaling– zijn niet allemaal even veilig. Vooral als ze langere tijd niet worden geüpdatet. Bij jullie maatwerk WordPress-site kan 2manydots plug-ins op maat ontwikkelen. Die garanderen maximale beveiliging en zijn altijd compatibel.

Kies voor WordPress-experts

Bij 2manydots zit je aan tafel met bijna 15 jaar ervaring; we zijn specialisten in ons vakgebied. Eigenwijze professionals met een duidelijke visie en getraind in het luisteren naar en analyseren van de vraagstukken van onze opdrachtgevers. Wij delen jouw pakket van eisen en wensen met onze developers en zij gaan aan de slag met jouw enterprise-oplossing. Klaar om samen over te gaan tot actie?