Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 03 september 2020

WordPress–Hostfact koppeling (API of plugin) maken doe je zó:

Hostfact is een handig softwarepakket voor hostingbedrijven. Hiermee bieden zij klanten de mogelijkheid om domeinnamen, hosting en SSL-certificaten te kopen. Een integratie met WordPress betekent dat jullie bedrijf vrijwel volautomatisch draait.

Waarom Hostfact met WordPress integreren?

Hostingfact neemt jullie als host veel werk uit handen. Na een koppeling met jullie WordPress-website, kunnen klanten zichzelf van dienst zijn. Zo registreren ze domeinnamen, contracteren ze een hostingpakket of Virtual Private Server (VPS), of kopen ze een SSL-certificaat. Telefonisch contact of e-mailcorrespondentie over jullie producten wordt hierdoor vermeden.

Hostingfact/WordPress-koppeling in de praktijk

Stel dat een potentiële klant jullie vindt dankzij een online advertentie of, beter nog, dankzij mond-tot-mondreclame. Deze persoon klikt rond op jullie WordPress-website en laat zich verleiden door jullie pakketprijs van een domein, hosting en een SSL-certificaat. Via het bestelformulier, dat jullie dankzij de Hostingfact-koppeling hebben kunnen integreren, plaatst de klant zijn bestelling. Hij betaalt en zijn gegevens komen in jullie Hostingfact-software te staan. Daar vinden jullie de factuur en de status van zijn bestelling: betaald.

Zodra het domeinnaam geregistreerd is, krijgt de klant automatisch een e-mail. Met de toegestuurde inloggegevens logt de klant in op het beheerpaneel, waar hij bijvoorbeeld SQL-databases en e-mailadressen kan aanmaken. Maximale vrijheid en controle voor de klant en totaal geen tijdsinvestering voor jullie.

Zelf doen of uitbesteden?

Bij het maken van een Hostfact-WordPress-integratie is het logisch dat je eerst checkt of er een WordPress-plugin van Hostfact is. En die is er. Wat deze plugin doet, is het integreren van een bestelformulier. Controle over het ontwerp van dit formulier (kleuren, lettertypes, velden) heb je hier helaas niet mee. Ook zijn er andere functies van Hostfact die deze plugin niet ondersteunt: online betalingen verwerken, domeinnamen en SSL-certificaten beheren, een VPS aanmaken, en ga zo maar door.

Gelukkig biedt Hostfact een API waarmee ervaren programmeurs goed uit de voeten kunnen. Heb je deze niet in huis, dan kun je terecht bij 2manydots. Wij bouwen met plezier een veelzijdige, stabiele koppeling tussen jullie Hostfact-account en jullie WordPress-website.

Waarom kiezen voor 2manydots?

Voor het maken van een maatwerk koppeling is een betrouwbare en tegelijkertijd kundige partner vereist. Een bureau dat dit werk niet uitbesteedt, maar in eigen huis uitvoert. 2manydots is zo’n internetbureau. Met jarenlange ervaring in het ontwikkelen van maatwerk integraties en WordPress-websites, zijn wij de logische keuze voor organisaties die naar online succes streven.

Daarnaast is het belangrijk dat de gekozen partij bekend is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze richtlijnen verplichten jullie ertoe om zorgvuldig om te gaan met de persoonlijke gegevens van gebruikers. De Autoriteit Persoonsgegevens deelt hoge boetes uit aan organisaties die niet aan deze richtlijnen voldoen. 2manydots is bekend met de AVG en zorgt ervoor dat iedere koppeling streng beveiligd is.

Over Hostfact

Hostfact is een online softwarepakket (SaaS) voor hostingbedrijven. Dit programma stelt hosts in staat om hosting, domeinnamen, VPS en SSL-certificaten geautomatiseerd te verkopen. Klanten kunnen er de beschikbaarheid van domeinnamen mee checken en de features van hostingpakketten mee vergelijken. Ook krijgen zij toegang tot hun eigen klantenpaneel. En omdat dit pakket is gemaakt voor de Nederlandse markt, kunnen boekhouders er ook prima mee uit de voeten.