Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 25 mei 2022

WordPress Recruitee koppeling (o.a. API en plugin) maken doe je zó:

Het Nederlandse platform Recruitee is perfect voor organisaties die hun recruitmentproces willen stroomlijnen. Bij een goede integratie met een WordPress-website belanden kandidaatgegevens direct in je Recruitee-dashboard. Lees hier alles over de Recruitee koppeling voor WordPress websites.

Waarom Recruitee met WordPress integreren?

Compleet en clean: dat zijn de woorden die Recruitee het beste omschrijven. Met een sterk gevoel voor smaak hebben de makers een software gemaakt die HR-managers helpen de juiste kandidaten te vinden. Dit Applicant Tracking System (ATS) stelt je niet alleen in staat om snel vacatures op de grote vacaturesites te plaatsen, maar ook om je eigen werken bij-site te maken.

Het probleem is alleen dat de site-editor van Recruitee maar beperkte functionaliteiten heeft. Daarnaast laat de gebruiksvriendelijkheid te wensen over. Maar de belangrijkste tekortkoming is nog wel de volgende: je krijgt geen inzicht in de manier waarop kandidaten met jouw werken bij-site interacteren. Hoe ervaren ze jouw site? Waar klikken ze op? Welke content is juist minder succesvol? Wat is de bounce-rate? En ga zo maar door…

Nu is dit geen klaagbrief naar Recruitee; integendeel. Dit platform is heel sterk als het gaat om talent acquisition. En voor kleinere bedrijven is die site-editor goed genoeg. Maar voor organisaties als de jouwe, die constant bezig zijn met meten en verbeteren, is een integratie met WordPress gewenst. Jullie kennen dit CMS al en zijn gewend aan –of verwend door– de uitgebreide mogelijkheden en statistieken. Een koppeling met Recruitee is dan een logische oplossing.

Voorbeeld van een Recruitee/WordPress-koppeling

Als (middel)grote organisatie heb je een voortdurende behoefte aan personeel. Recruitee helpt je bij het kandidatenbeheer, maar hoe krijg je die kandidaten in je systeem? Je kunt natuurlijk adverteren op Monster, LinkedIn en Indeed, maar liever heb je dat sollicitanten via je werken bij-site binnenkomen.

Dankzij een Recruitee-integratie met WordPress, verschijnen al jouw beschikbare vacatures, eventueel uitgesplitst naar afdeling, meteen op je werken bij-site. Kiest iemand ervoor om zich kandidaat te stellen, dan verschijnen zijn of haar gegevens, inclusief de geüploade CV, onmiddellijk in jouw Recruitee-database.

In jouw Google Analytics-dashboard zie je waar jouw bezoekers vandaan kwamen, hoeveel het er waren en wat voor devices ze gebruikten. Je ziet hoe lang mensen op jouw werken bij-site blijven hangen en welk percentage afhaakt. Met andere tools, zoals Hotjar, kun je ook nog eens bekijken hoe ver mensen scrollen en waar hun muisaanwijzer blijft hangen. Belangrijke info waarmee je jouw vacature-site nóg effectiever kunt maken.

Zelf doen of uitbesteden?

Natuurlijk: je kunt zelf proberen om Recruitee en WordPress te koppelen. Maar heb je daar de tijd voor? Als het je niet in één keer lukt, of als er iets beschadigt raakt, ben je nog verder van huis. En laten we de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet vergeten: als de persoonlijke gegevens van jouw kandidaten niet versleuteld worden verstuurd of beveiligd worden bewaard, kan de boete jullie faillissement inluiden.

Beter is het om deze integratie over te laten aan professionals. Aan een partij die hier ervaring mee heeft en garant staat voor een tijdige oplevering. Een bureau waar je altijd terecht kunt met vragen. Een bureau als 2manydots.

Een recruitee koppeling met salesforce maken doe je zo

Waarom 2manydots?

2manydots is een WordPress-specialist met ruime ervaring in de recruitment-branche. Wij hebben vele succesvolle werken bij-sites gebouwd voor bedrijven en organisaties. Employer branding is één van onze passies; we denken dan ook graag mee over creatieve manieren om jullie de war for talent te laten winnen.

Onze specialisten dringen snel tot de kern van jullie vraagstuk door om de beste oplossing voor jullie situatie te vinden. De vriendelijke aanpak, de heldere communicatie en de klinkende resultaten doen opdrachtgevers terugkeren voor aanvullende projecten.

Wij zorgen voor een naadloze integratie van WordPress en Recruitee. We testen varianten van het ontwerp en houden de statistieken samen met jou in de gaten. We optimaliseren constant om zo de beste kwaliteit kandidaten naar jullie Recruitee-dashboard te krijgen.

Download onze recruitment-checklist

Wat bepaalt nu werkelijk het succes van je organisatie? Inderdaad: je medewerkers. Je wilt je zittende personeel dan ook tevreden en gemotiveerd houden, terwijl je het beste talent wilt aantrekken. Employer branding, heet dat. Wij maakten er een handige checklist voor, waarmee je ziet in hoeverre jij concurrerende werkgevers te slim af bent. Download de checklist hier.

Over Recruitee

Recruitee is een Applicant Tracking System (ATS) – tegenwoordig ook wel een Talent Acquisition Platform (TAP) genoemd. Het werd in 2015 opgericht door een Nederlander en vergaarde al snel een grote groep gebruikers. Ten opzichte van andere Software as a Service (SaaS) platformen is Recruitee verfrissend, snel en gebruiksvriendelijk.

Met Recruitee is het een genot om de candidate journey te beheren en vacatures te plaatsen. Recruitee is visueel heel sterk en de ontwikkelaars rollen constant nieuwe functies en koppelingen uit. Het platform en de bijbehorende app is al meerdere malen in de prijzen gevallen.

Benieuwd naar andere WordPress koppelingen? Hier vind je een overzicht.

Koppeling nodig?

Als technische WordPress club zijn we niet bang voor een uitdaging. We kijken graag met de mee naar het mogelijk maken van koppeling in jullie website.

Call to action foto van gwen