Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 04 augustus 2020

WordPress–ICASA Suite koppeling (API of plugin) maken doe je zó:

Leveranciers van smeermiddelen en brandstoffen –zoals tankstations– gebruiken ICASA Suite. Hiermee beheren zij alle aspecten van de supply chain en de verkoop. De API stelt ons in staat om ICASA Suite te integreren met jullie WordPress-website.

Waarom ICASA Suite met WordPress integreren?

ICASA Suite biedt een compleet overzicht en maximale controle, waar de manager zich ook bevindt. Zou het niet mooi zijn om deze veelzijdige cloud-software te integreren met jullie WordPress-website, die ook overal vandaan beheerd kan worden? Zo’n koppeling staat tweerichtingsverkeer toe: informatie uit ICASA Suite kan op jullie WordPress-website verschijnen, maar informatie van bezoekers, bijvoorbeeld ingevulde contactformulieren, kan ook naar ICASA Suite worden gestuurd.

ICASA Suite/WordPress-koppeling in de praktijk

Dankzij de Application Programming Interface (API) van ICASA Suite, is het mogelijk om dit een maatwerk koppeling met andere software te maken. Dat maakt de weg vrij voor een integratie met een WordPress-website. Voor één van onze opdrachtgevers, AVIA, hebben wij precies zo’n koppeling gemaakt. 

In dit geval hielp de integratie bij het beheren van de tankpassen-administratie. Wij bouwden de WordPress-site zó dat bezoekers werden aangemoedigd en geholpen om hun tankpas-aanvraag te voltooien. Na het verzenden van een aanvraag kwam deze, inclusief de geüploade document-scans, direct in ICASA Suite te staan. Dat scheelde AVIA tijd en zorgde voor een snellere accordering, waardoor uiteindelijk méér bedrijven hun tankpas daadwerkelijk gingen gebruiken. Bekijk de AVIA-case voor meer details over deze koppeling van WordPress met ICASA Suite.

Zelf doen of uitbesteden?

Om een API-koppeling tussen ICASA Suite en WordPress te maken, zijn serieuze programmeer-skills vereist. Als één van jullie medewerkers die vaardigheden in huis heeft, kan hij of zij een open sollicitatie naar 2manydots sturen. Maar de kans is groot dat jullie deze integratie over dienen te laten aan een team van specialisten.

Waarom kiezen voor 2manydots?

Een maatwerk koppeling is vaak gewenst om de gegevens van gebruikers efficiënter te kunnen verwerken. En als het om persoonsgegevens gaat, dienen jullie hier zorgvuldig mee om te gaan. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht jullie er o.a. toe om versleutelde data-overdracht en beveiligde databases te benutten. 2manydots is bekend met de eisen van de AVG en zorgt voor maximale veiligheid en privacy.
Daarnaast heeft 2manydots jarenlange ervaring met het maken van custom WordPress-koppelingen. Wij behoren tot de top 3 van Nederlandse WordPress-bureaus en werken geregeld met de API’s van bedrijfssoftware zoals ICASA Suite.

De van oorsprong Belgische ICASA Group heeft meer dan 30 jaar ervaring in de energiesector. Met ICASA Suite biedt deze organisatie een totale cloud-oplossing voor brandstof bedrijven met downstream-activiteiten. In de praktijk bestaat het klantenbestand van de ICASA Group vooral uit tankstations en de leveranciers van smeermiddelen.

Met ICASA Suite houden deze organisaties controle over het o.a. logistieke proces inclusief de brandstofopslag, de prijsstrategie, de uitgifte van tankpassen, de autorisatie van betalingen, de boekhouding en nog veel meer. De standaard dashboards hebben uitgebreide configuratie-opties voor maximaal overzicht.