Het ontwikkelen en uitvoeren van de perfecte marketingstrategie voor jouw bedrijf is lastig. Wij helpen je graag een handje opweg.
Een hechte club mensen die de Tilburgse gezelligheid ademt en de ambitie heeft om altijd een stapje verder te gaan.
De tekst op jullie website is niet voor iedereen handig. Mensen met dyslexie, gebruikers die slechtziend zijn of bezoekers die graag in hun auto naar jullie content luisteren, hebben baat bij een voorgelezen versie. Tekst-naar-spraak maakt dit mogelijk.
Tekst-naar-spraak is ook wel bekend onder de Engelse term Text To Speech (TTS). Deze technologie zet geschreven tekst om in spraak. De software ‘plakt’ fragmenten van een opgenomen stem aan elkaar en creëert zo een oneindig vocabulaire.
Eén van de voordelen van TTS is dat dit proces geheel geautomatiseerd is. Niemand hoeft de tekst woord voor woord voor te lezen. Zodra zo’n tool op je website is geïnstalleerd, kan hij een nieuw gepubliceerde tekst voorlezen.
Afhankelijk van de tool en de taal die je kiest, kan de stem natuurlijk of juist robotachtig klinken. Het is dus zaak om vergelijkend onderzoek te doen. Hoe dan ook, deze software is in constante ontwikkeling en de synthetische stemmen zullen binnen enkele jaren niet meer van echte stemmen te onderscheiden zijn.
Met een tekst-naar-spraak tool snijdt het mes aan twee kanten. Want niet alleen jullie bezoekers profiteren ervan; ook voor jullie organisatie biedt het allerlei voordelen. We zetten ze voor het gemak op een rij.
De tekst op jullie website laten voorlezen? Er zijn verschillende tools die tekst-naar-spraak aanbieden. Als webbouwers hebben we er verschillende getest. De applicatie waar we het meest tevreden over zijn is ReadSpeaker. Niet alleen wordt deze software al sinds 1999 ontwikkeld, ook heb je de keuze uit vele stemmen en talen. Ideaal dus voor organisaties die internationaal actief zijn. Niet voor niets is ReadSpeaker graag ingezet door multinationals en overheidsinstellingen.
Wij van 2manydots kunnen jullie website óók met deze functie uitrusten. We helpen je bij de configuratie en implementeren de tool op iedere pagina. Jullie webdesign blijft gewoon hetzelfde; er komt een kleine widget bovenaan elke tekst met een play-knop. Ook op mobiele apparaten werkt dit goed. ReadSpeaker is zichtbaar en tegelijkertijd discreet.