Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 04 april 2017

Waarom je een nieuwe website nodig hebt

Steeds vaker gebruiken mensen hun mobieltje of een tablet om websites te bezoeken. Maar wanneer ze op een non-responsive website belanden, zijn ze vaak binnen 2 seconden weg. Wij leggen uit hoe een nieuwe website dit probleem (en andere) kan oplossen, waardoor je bezoekersaantallen weer stijgen.

Mobile first

Nu steeds meer mensen op het internet surfen via mobiele apparaten, zijn de standaardeisen voor websites de afgelopen jaren flink veranderd. Zo wil de bezoeker teksten zonder moeite kunnen lezen op zijn mobiel. Vraag je daarom af of het lettertype op jouw site groot genoeg is en of de website meeschaalt als iemand hem op zijn telefoon bekijkt. Lange lappen tekst doen jouw website ook meer kwaad dan goed. Korte alinea’s en veel witruimte creëren lucht.

Nu steeds meer mensen op het internet surfen via mobiele apparaten, zijn de standaardeisen voor websites de afgelopen jaren flink veranderd

Technische eisen en overzichtelijke sites

Om jouw boodschap op de juiste manier over te brengen en conversie te genereren, is het belangrijk om jouw website goed te ordenen. Op moderne websites staan knoppen, plaatjes en teksten overzichtelijk onder elkaar. Waar vroeger alle informatie op één kleine pagina werd gepropt, is ruimte nu essentieel. De bezoeker wil rustig scrollen, met tussenkopjes en witregels.

Online-technieken zijn altijd in ontwikkeling. Zonder in al te ingewikkelde termen te vervallen: websites moeten goed en snel weergegeven worden, in alle browsers. Een trage site wekt ergernis op bij bezoekers en verhoogt jouw bouncepercentage. Wil je scoren in Google? Zorg dat jouw site voldoet aan de technische eisen. De zoekmachine kijkt daar als eerste naar.

Waarom jouw website aan vernieuwing toe is

  • Je hebt een nieuwe huisstijl
  • Je wilt een andere doelgroep aanspreken
  • De bezoekersaantallen dalen
  • De huidige site past niet meer bij het bedrijf
  • De website is traag
  • Je bent gehackt
  • De website is niet leesbaar op mobiele apparaten

Optimaliseren voor hoge conversie

Met alleen een nieuwe website ben je er nog niet. Natuurlijk is het fijn dat de bezoekersstroom weer op gang komt, maar uiteindelijk wil je jouw doelstellingen behalen. Dat kunnen informatie-aanvragen zijn, offerte-aanvragen, nieuwsbrief-inschrijvingen, sollicitaties of directe sales. Als specialist in converterende websites doen we niets liever dan veranderingen aan sites testen, om zo stukje bij beetje tot maximaal resultaat te komen.