Het ontwikkelen en uitvoeren van de perfecte marketingstrategie voor jouw bedrijf is lastig. Wij helpen je graag een handje opweg.
Een hechte club mensen die de Tilburgse gezelligheid ademt en de ambitie heeft om altijd een stapje verder te gaan.
Met WordPress kun je hypermoderne, functionele websites maken. In de basis voldoen deze websites aan veel belangrijke criteria. Maar om WordPress websites nog geavanceerder te maken, kun je deze voorzien van allerlei extra functionaliteiten. Om dat te realiseren kun je plugins gebruiken.
WordPress heeft bijna 60.000 plugins. De ene plugin levert meer op dan de andere, maar allemaal hebben ze hun eigen toegevoegde waarde. Met een plugin kun je extra functies aan een website toevoegen. Laten we als voorbeeld een van de meest gedownloade plugins nemen: Gravity Forms.
Gravity Forms is een populaire plugin waarmee je eenvoudig contactformulieren kunt maken voor je website. Hierdoor kunnen bezoekers gemakkelijk contact met je opnemen, bijvoorbeeld om producten of diensten af te nemen. Het gebruik van een plugin zoals Gravity Forms heeft verschillende voordelen ten opzichte van het handmatig coderen en bouwen van formulieren. Plugins zijn ontworpen om naadloos te integreren met je WordPress-website. Ze bieden eenvoudige drag-and-drop interfaces waarmee je formulieren kunt maken en aanpassen zonder technische kennis. Daarnaast bieden veel contactformulier-plugins uitgebreide functies zoals spambeveiliging, integratie met e-mailmarketingtools, bestandsuploads en meer. Deze functies zijn vaak moeilijker te implementeren bij het handmatig bouwen van formulieren.
Alle duizenden verschillende plugins kunnen we toch makkelijk in twee categorieën verdelen: Gratis en Premium plugins. Zoals de naam als doet vermoeden, zijn gratis plugins kosteloos te downloaden en gebruiken. Voor premium plugins geldt een eenmalige betaling of abonnement.
Hoewel veel gratis plugins van hoge kwaliteit zijn, bieden ze vaak enkel basisfunctionaliteiten. Premium plugins hebben meestal extra features die voor de gratis versie niet beschikbaar zijn. Daarnaast zijn premium plugins vaak ook beter getest en onderhouden, omdat ze worden ondersteund door commerciële bedrijven die hun reputatie hoog willen houden.
Om een plugin toe te voegen aan je WordPress-website, heb je twee mogelijkheden: je kunt een plugin installeren vanuit de bibliotheek of je kunt zelf een plugin uploaden. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.
Als je een plugin hebt gedownload van een externe bron, zoals een premium plugin of een custom plugin, kun je deze handmatig uploaden:
Met bijna 60.000 plugins in de database, zitten er helaas ook rotte appels tussen. Kies daarom altijd voor betrouwbare plugins. Speur internet af naar informatie over de desbetreffende plugin of scroll even door de reviews. Zo heb jij een helder beeld van de plugin die je wil installeren. Veiligheid staat bij ons altijd voorop.
Te veel onnodige plugins installeren op een websites raden we zeer af. Hoe meer plugins, hoe trager je website kan worden en hoe meer beveiligingsissues zich voor kunnen doen. Vaak kunnen we de functionaliteiten van plugins ook in het thema bouwen. Dit biedt meer flexibiliteit in de toekomst en stelt ons in staat de website aanzienlijk sneller te maken. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat er minder code aan de backend van de website wordt toegevoegd.
Google schotelt graag de beste websites aan hun bezoekers voor. Snelheid is hierin een belangrijk criterium. Is jouw website traag, dan toont Google jouw website dus ook liever niet in de zoekresultaten. En dat is natuurlijk funest voor jouw vindbaarheid. Installeer daarom alleen plugins die echt een meerwaarde zijn voor jouw website.
De makers achter de plugins doen er vaak alles aan om de beste versies van de plugin te creëeren. Vergelijk het met apps op je telefoon. Die moet je om de zoveel tijd updaten om gebruik te maken van de nieuwste functies. Datzelfde geldt voor WordPress plugins. Houd de updates in de gaten en wacht hier niet te lang mee. Daarmee beperk je beveiligingsissues en haal jij het meest uit jouw plugins!
Niet elke plugin is een schot in de roos. Soms kunnen nieuwe plugins niet goed samenwerken met je huidige thema of andere geïnstalleerde plugins. Dit kan leiden tot fouten of een niet functionerende website. Een backup zorgt ervoor dat je jouw site kunt herstellen naar de vorige versie.
Wij gebruiken zelf ook verschillende plugins om onze websites van de nodige upgrades te voorzien. Graag delen we een selectie van onze favoriete plugins met je, zodat je zeker weet dat je gebruikmaakt van betrouwbare en effectieve plugins.
Redirection is een krachtige plugin voor het beheren van 301-omleidingen en het bijhouden van 404-fouten op je website. Deze plugin is vooral nuttig als je pagina’s of URL’s wijzigt, omdat het voorkomt dat bezoekers op dode links terechtkomen. Hierdoor blijft je website gebruiksvriendelijk en behoud je SEO-ranking. Het is een aanrader voor iedereen die regelmatig wijzigingen aanbrengt in de structuur van zijn website.
FileBird is een plugin die het beheer van mediabestanden in de WordPress-bibliotheek eenvoudig maakt. Het stelt je in staat om mappen te maken en je bestanden beter te organiseren, wat vooral handig is als je veel afbeeldingen, video’s of documenten op je website hebt. Door je media overzichtelijk te houden, bespaar je tijd en verbeter je de workflow bij het werken met je website.
Relevanssi is een geavanceerde zoekplugin die de standaard WordPress-zoekfunctie vervangt en aanzienlijk verbetert. Met Relevanssi worden zoekresultaten relevanter en specifieker, omdat de plugin volledige teksten, tags, categorieën en zelfs custom fields doorzoekt. Dit leidt tot een betere gebruikerservaring, omdat bezoekers gemakkelijker de content kunnen vinden die ze zoeken. Het is vooral aan te raden voor websites met veel content of complexe structuren.
Advanced Custom Fields (ACF) is een veelzijdige WordPress-plugin waarmee je eenvoudig aangepaste velden kunt toevoegen aan berichten, pagina’s, gebruikers en andere inhoudstypes. Met ACF kun je verschillende soorten velden creëren, zoals tekst, afbeeldingen, selectievakken en meer om extra informatie aan je content toe te voegen. Kortom, ACF geeft je WordPress website net wat meer diepgang.
Ben je geïnteresseerd in SEO? Dan is RankMath een plugin die je moet hebben. RankMath is een plugin waarmee je jouw content kunt optimaliseren om hoger in de zoekmachines te ranken. Deze plugin analyseert je content en geeft overzichtelijke suggesties van hoe dit beter kan. Er is een gratis en betaalde versie van. Alles weten van RankMath? We hebben er een uitgebreide handleiding voor geschreven.
We hebben het al eerder benoemd, maar er bestaan meer WordPress plugins die contactformulieren voor jouw website maakt. Contact Form 7 is ook zo’n plugin. Deze plugin is zeker betrouwbaar, maar daar geven wij eigenlijk niet de voorkeur aan. Gravity Forms heeft namelijk meer mogelijkheden dan andere contactform plugins en het ziet er ook nog eens professioneel uit.
Wil je zeker weten dat een plugin voldoet aan de hoogste veiligheidseisen? Wij hebben een whitelist opgesteld met plugins die voldoen aan onze kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Dat wil niet zeggen dat ontbrekende plugins onveilig zijn. Check vooral de recensies en doe je eigen research voor je een plugin installeert!
Heb je vragen over plugins, WordPress websites of alles daartussenin? Neem contact met ons op! We helpen je graag met al jouw prangende vragen.