Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 25 mei 2020

WordPress–Daywize koppeling (API of plugin) maken doe je zó:

Daywize is een zeer compleet HR-platform, zowel voor medewerkers als managers. Ook recruiters gebruiken Daywize graag, maar zou het niet handig zijn om een koppeling met WordPress te maken?

Waarom Daywize met WordPress integreren?

Met Daywize heb je alle gegevens van werknemers op je scherm: informatie over hun dienstverband, hun functioneren, hun vakantiedagen en ga zo maar door. Maar ook informatie van mensen die nog geen werknemers zijn, is interessant om in Daywize te zetten. En dan vooral als het om sollicitanten gaat.

Een koppeling met WordPress zet informatie uit webformulieren direct in Daywize. Maar omgekeerd trekt zo’n integratie ook gegevens uit Daywize en plaatst het op de website. Een nieuwe vacature die je in Daywize zet komt dan, inclusief uitgebreide functieomschrijving, op jullie WordPress-site te staan.

Dankzij deze integratie bespaar je als recruiter veel tijd aan klusjes als kopiëren en plakken over overtypen. Ook hoef je niet langer een vacature uitgebreid op te maken. De WordPress/Daywize-koppeling zorgt ervoor dat vacatures perfect passen binnen het design van jullie website.

Daywize/WordPress-koppeling in de praktijk

Zo, die vacaturetekst is af. Met een druk op de muisknop bewaar je hem in Daywize. In een browservenster open je jullie werken bij-website; tot je grote vreugde staat die nieuwe vacature nu al op de website. Iedere potentiële kandidaat die de site nu bezoekt, ziet de openstaande functie.

En in plaats van te solliciteren middels een ‘ouderwets’ e-mailtje, kunnen kandidaten hun motivatiebrief direct in het webformulier plakken. Ze hangen hun CV eraan en na verzending verschijnen deze persoonlijke gegevens in jouw Daywize-dashboard. Zo kun je meteen actie ondernemen!

Je logt voor de volledigheid ook in op Google Analytics. Al snel zie je hoeveel bezoekers je de afgelopen maand hebt ontvangen. Zo is het makkelijk om het conversiepercentage te berekenen. In Hotjar zie je bovendien waar bezoekers met hun muisaanwijzer blijven hangen en waar ze het meest op klikken. Waardevolle informatie waarmee je de site kunt blijven optimaliseren.

Zelf doen of uitbesteden?

Er bestaat geen officiële WordPress-plugin voor Daywize. Dat maakt het wat lastiger om zelf een koppeling te maken. Er zijn serieuze programmeer-vaardigheden voor nodig om via de zogeheten API een koppeling te bouwen. En het kost tijd. Als jullie dat in huis hebben, kun je deze pagina sluiten, want er is werk aan de winkel.

Maar de kans is groot dat je hier niet de kennis voor in huis hebt. Voor zo’n koppeling ben je dan ook op een externe partij aangewezen. Wees daarbij erg kritisch en kijk naar de ervaring die zo’n bureau heeft.

Waarom kiezen voor 2manydots?

Organisaties die de persoonlijke gegevens van relaties ontvangen, dienen deze met  fluwelen hand aan te nemen. Wat we daarmee bedoelen, verwoordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) punt voor punt. In het kort komt het erop neer dat data-overdracht via een versleutelde verbinding moet, waarna je de gegevens beveiligd op dient te slaan. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van tonnen.

Wij van 2manydots zijn bekend met deze wet. Wij maken websites voor opdrachtgevers met strenge eisen, zoals grote bedrijven en (overheids)instellingen. Als WordPress-specialist maken we constant koppelingen met software.

Opdrachtgevers waarderen onze professionele en tegelijkertijd vriendelijke aanpak. Je weet precies wat je aan ons hebt en wanneer we elke mijlpaal opleveren. Met passie en precisie werken we aan jullie online succes.

Gratis download: employer branding-checklist

Een WordPress/Daywize-integratie past goed in het plaatje van employer branding. Met deze strategie zet je jouw organisatie in de schijnwerpers. Je wordt een onweerstaanbare werkgever, waar getalenteerde werkzoekenden de deur platlopen. Kijk eens hoe goed jullie het doen met employer branding – download onze gratis checklist.

Over Daywize

Daywize is een Nederlands HR-platform met veel features. Zowel de werkgever als de werknemer heeft hier veel aan. Zo is het voor medewerkers mogelijk om declaraties in te dienen, vakantiedagen aan te vragen en uit opleidingen te kiezen, terwijl managers deze Software-as-a-Service (SaaS) kunnen gebruiken om plannings-, beoordelings- en functioneringsgesprekken te voeren en te beheren.

Ook voor recruiters biedt Daywize uitkomst. Tot de functies behoren vacatures beheren en publiceren, kandidaten beoordelen en hun statussen in het sollicitatieproces beheren, en inzicht krijgen in de doorlooptijd van vacatures. Dit systeem is zelfs voor stagiairs en vrijwilligers in te zetten. Al met al is Daywize een zeer compleet pakket. Helaas ontbreekt het nog aan een WordPress-plugin, maar gelukkig biedt 2manydots daar de oplossing voor.

Benieuwd naar andere WordPress koppelingen? Hier vind je een overzicht.

Koppeling nodig?

Als technische WordPress club zijn we niet bang voor een uitdaging. We kijken graag met de mee naar het mogelijk maken van koppeling in jullie website.

Call to action foto van gwen