Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 23 oktober 2020

WordPress-Spotler (API of plugin) maken doe je zó:

E-mailmarketing automatiseren doe je met Spotler. Deze tool mag niet losstaan van je website, waar potentiële leads kennismaken met jullie organisatie. Lees hier alles over de Spotler koppeling met WordPress.

Spotler is een Software-as-a-Service (SaaS) waarmee je mooie en relevante e-mails naar jullie doelgroep stuurt. Dankzij de A/B-tests kun je zien welke onderwerpregel, foto of knop voor de meeste (inter)actie zorgt. 

Waarom Spotler met WordPress integreren?

Van iemand die interesse toont in de content op jullie website, wil je het e-mailadres hebben. Deze lead kun je vervolgens het laatste nieuws of pakkende aanbiedingen sturen. Maar wat nóg beter werkt, is deze e-mails personaliseren. Op basis van het gedrag of de interesses van deze bezoeker kun je passende content aanbieden. 

De WordPress-plugin van Spotler is wat mager. Je kunt er webformulieren mee maken, waarmee contacten direct in je database komen. Maar voordat je dat formulier aan de praat hebt, moet je de CSS-code tweaken, wat voor heel wat hoofdbrekens kan zorgen. Daarnaast zijn we van mening dat de plugin te weinig updates krijgt, wat een beveiligingsrisico creëert. En eerlijk gezegd kunnen wij ons veel méér koppelingen voorstellen tussen Spotler en WordPress dan alleen het plaatsen van webformulieren.

Wordpress koppeling met spotler maken doe je zo

Zelf doen of uitbesteden?

Dankzij de API van Spotler is het mogelijk om zelf een koppeling tussen Spotler en WordPress te bouwen. Zo verzamel je eenvoudiger de namen, e-mailadressen en telefoonnummers van je leads, leid je hen door funnels op maat en optimaliseer je de conversie. 

Zo’n maatwerk koppeling is veiliger dan de standaard-plugin van Spotler. Het kost alleen wel wat tijd en moeite om deze integratie te bouwen. Om over de programmeerskills maar te zwijgen. Hebben jullie daar stuk voor stuk de beschikking over, dan is er werk aan de winkel.

Waarom kiezen voor 2manydots?

Je kunt het bouwen van een Spotler/WordPress-integratie natuurlijk ook uitbesteden aan professionals. 2manydots ontwerpt en bouwt WordPress-websites en WordPress-plugins geheel op maat. De beveiliging van jouw site en de persoonsgegevens heeft daarbij een hoge prioriteit. Het resultaat is een plugin die precies doet wat je wilt, die compatibel blijft met nieuwe WordPress-versies en die AVG-compliant is.

Over Spotler

In tegenstelling tot veel andere tools voor e-mailmarketing, komt Spotler van Nederlandse bodem. Met dit SaaS verstuur je nieuwsbrieven, maak je landingspagina’s zonder afleidingen en pop-ups in jouw huisstijl. De software kan zelfs de IP-adressen van bezoekers aan specifieke bedrijven koppelen, waardoor je goed inzicht krijgt in jouw doelgroep. Met Spotler verzamel je leads en converteer je die in klanten.

Benieuwd naar andere koppelingen voor WordPress? Bekijk ze hier.