Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 24 september 2021

WordPress-support voor Internet Explorer 11 vervalt

WordPress-websites, en dan vooral hun back-end, kunnen er binnenkort raar uitzien in Internet Explorer 11 (IE 11). Dat komt omdat WordPress deze browser niet langer ondersteunt.

IE 11 werd meer dan zeven jaar geleden ontwikkeld door Microsoft. Uit wereldwijde statistieken blijkt dat het marktaandeel van deze browser minder dan 1% is. Gebruiken jij of je collega’s deze browser nog voor het updaten van jullie WordPress-website, dan is het tijd om actie te ondernemen.

Wat je hier in de backend van merkt

Dat Internet Explorer 11 niet langer ondersteund wordt, betekent dat WordPress nieuwe functies niet langer in deze browser test. Ook geautomatiseerde tools die delen van de WordPress-broncode genereren, zullen niet langer rekening houden met IE 11. WordPress garandeert dus niet langer dat websites gemaakt in dit CMS nog goed draaien in deze verouderde browser. Ook bugs die worden ontdekt in IE 11-browsers, zal WordPress niet langer fixen.

In de praktijk zal dit betekenen dat de block editor in je WordPress-dashboard nauwelijks meer functioneert. Andere onderdelen van het dashboard gebruiken ook CSS die met de geautomatiseerde tools zijn gebouwd.

Gaat je website er anders uitzien in Internet Explorer 11?

Het kan zijn dat aan het front-end, de website zoals jullie bezoekers die zien, deze wijziging niet meteen zichtbaar is. Er wordt geen code verwijderd die specifiek voor Internet Explorer 11 geschreven is. Wel is het zo dat IE 11 in toekomstige gratis standaard-themes niet langer ondersteund wordt.

Externe theme-ontwikkelaars hanteren allemaal hun eigen policy voor browser-ondersteuning. Het kan zijn dat de developer van jullie theme support blijft bieden, of dat IE 11-ondersteuning juist al eerder is gestaakt.

Wat dit voor 2manydots-opdrachtgevers betekent

Als 2manydots jullie WordPress-site heeft gebouwd, is het goed om te weten dat wij IE 11 evenmin blijven ondersteunen. Waarschijnlijk gebruik je zelf al een moderne browser, maar als er collega’s zijn die content op jullie plaatsen vanuit Internet Explorer 11, kunnen zij hieronder gaan lijden. De beste oplossing is dat zij upgraden naar de nieuwste versie van Microsoft Edge. Deze browser verving Internet Explorer in 2016.