Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 30 november 2020

Breng jullie meertalige WordPress-website naar een hoger niveau

Het komt steeds vaker voor dat jullie website meer talen nodig heeft dan alleen het Nederlands. Bij een corporate of dienstverlenende website is de kans bijvoorbeeld groot dat de doelgroep niet altijd Nederlands kan lezen of spreekt. In zo’n geval is een meertalige WordPress-website de ideale oplossing. Een meertalige website is een site die haar content aanbiedt in meerdere talen. Dit zorgt voor een toegankelijke website, voor een bredere doelgroep. Daarnaast helpt het de user experience te verbeteren. 

De content op de website wordt bij een meertalige WordPress-website niet automatisch vertaald. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. Schakel vertaalmachines of een vertaalbureau in, of maak gebruik van de WordPress Multilingual (WPML) plugin. Echter is deze plugin een zware koppeling, waardoor de laadsnelheid van je website achteruit kan gaan. Je moet dus hoogwaardige hosting hebben om deze plugin zonder problemen te gebruiken. Advies nodig over de beste oplossing voor jullie website? Wij helpen je graag.

LinQuake helpt je met vertalen

De meest veilige en efficiënte manier om jouw WordPress-website meertalig te maken, is door het vertaalbureau LinQuake in te schakelen. Dit is niet zomaar een vertaalbureau: LinQuake maakt gebruik van een online platform dat op basis van innovatieve vertaaltechnologie is gebouwd.

Afhankelijk van het doel van de content en de gewenste kwaliteit wordt er in overleg gebruik gemaakt van een vertaalmachine, of van professionele vertalers. Een producttekst kan bijvoorbeeld gemakkelijker vertaald worden naar het Spaans met een vertaalmachine. Echter is een marketingtekst minder geschikt voor een vertaalmachine, wanneer een specifiek gevoel moet worden meegegeven. 

Bij LinQuake is vrijwel alles mogelijk: upload allerlei verschillende documenttypen en vertaal het naar elk mogelijke taal. Voor ieder domein zoeken zij passende vertalers, zoals vertalers met een juridische achtergrond. Hierdoor bevat de tekst in elke taal de juiste look en feel. Zo brengen jullie een meertalige WordPress-website naar een hoger niveau.

SEO-check voor een meertalige WordPress-website

Naast het op de juiste manier vertalen van jullie content, zijn er een aantal Search Engine Optimization (SEO) checks die jullie kunnen uitvoeren. SEO werkt namelijk niet helemaal hetzelfde voor meertalige websites, vergeleken met standaard websites. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een website in het ene land wel goed vindbaar is via Google, maar in het andere land niet. Waar moeten jullie op letten?

  • Optimaliseer per taal voor de juiste zoekmachine. In Nederland is Google veruit het meest populair, maar dat hoeft in andere landen niet zo te zijn. Zo wordt in China geen gebruik gemaakt van Google, maar van Baidu. Bing is in sommige landen erg populair. Ga dit dus na voor jullie meertalige website.
  • Pas de linkbuilding strategie per taal aan. Maak gebruik van externe links die passen bij de taal. Zo moet een Nederlandse website grotendeels externe links hebben, afkomstig van Nederlandse bronnen. Hebben jullie ook een Duitse site, kijk dan naar Duitse domeinen voor het uitbouwen van het linkprofiel. 
  • Voer zoekwoordonderzoeken uit per land. Populaire zoekwoorden in Nederland zijn hoogstwaarschijnlijk niet even populair in een ander land. Het één op één vertalen van zo’n zoekwoord is vaak geen goed idee. Onderzoek welke zoekwoorden belangrijk zijn per land voor de website, en optimaliseer content rondom de specifieke zoekwoorden. Willen jullie een zoekwoordonderzoek in een andere taal laten uitvoeren? Daar kan LinQuake bij helpen: in samenwerking met SEO specialisten voeren zij een zoekwoordonderzoek uit, op basis van een Nederlands zoekwoordonderzoek.

Hulp nodig bij het optimaliseren van een meertalige WordPress-website? Of willen jullie een SEO-check laten uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact op.