Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 27 oktober 2020

Voordelen van WordPress migreren bij WordPress-problemen

Geregeld ondervinden mensen WordPress-problemen. Daarbij is het soms lastig om te ontdekken waar het probleem precies ligt. Misschien hebben jullie geen tijd om uitgebreid naar een oplossing te zoeken, werkt de webbouwer niet mee of kunnen jullie niet inloggen in de back-end. Mogelijk zijn er te veel plugins gebruikt of werkt de hosting niet goed. In deze blog bespreken we veelvoorkomende WordPress-problemen en hoe deze gemakkelijk zijn op te lossen.

Veel WordPress-problemen zijn relatief eenvoudig op te lossen door een migratie aan te vragen bij een professioneel internetmarketingbureau. Een WordPress-specialist! Jullie hebben tenslotte destijds niet voor niets gekozen voor WordPress. Het is een gebruiksvriendelijk beheersysteem, het heeft een open-source karakter en is marktleider onder de CMS systemen. Daarnaast is een WordPress website gemakkelijk te onderhouden en gebruiken met een team. Ook scoren WordPress-websites standaard goed in Google of andere zoekmachines. Maar dan moet de WordPress-website wel werken.

Twijfel je nog of WordPress het juiste platform voor jullie is? Wij helpen jullie op weg met de CMS keuzehulp!

1. Mijn WordPress-website is gehackt

Is jullie website gehackt en zijn jullie te laat met beveiligen? Het komt helaas vaak voor. Wanneer dit gebeurt, moet je zo snel mogelijk actie ondernemen. Het is van belang dat jullie het probleem oplossen én dat jullie een hack in de toekomst zo veel mogelijk voorkomen. Een gespecialiseerd internetmarketingbureau kan hierbij helpen. Wij beveiligen een WordPress-website door middel van professionele hosting en onze waterdichte beveiligingsoplossingen. Een aantal voorbeelden:

  • Actieve monitoring. Wij monitoren jullie website 24 uur per dag, 365 dagen per jaar om maximale beveiliging te garanderen.
  • Twee-factor authenticatie. Deze extra beveiligingsmaatregel is een effectieve manier om accounts en wachtwoorden te beschermen. Iedereen die toegang heeft tot de WordPress Admin, vult via een mobiele applicatie een extra beveiligingscode in.
  • Versleutelde gegevens. Het is van belang om regelmatig back-ups te maken in verband met hacks of onbedoelde wijzigingen. 2manydots maakt zo’n back-up van de website en de data wordt versleuteld opgeslagen. Wij kunnen ook op elk moment zo’n backup terugzetten.
  • Streng wachtwoordbeleid. Wij raden aan om wachtzinnen te gebruiken. Als internetbureau helpen wij om alles zo goed mogelijk in te stellen en geven we tips en advies.
  • Actieve firewall en geavanceerde beveiligingsmaatregelen op basis van 15 jaar aan best-practices en real-time netwerk analyses.

2. Mijn WordPress-webbouwer is slecht bereikbaar

Niets is vervelender dan eindeloos moeten wachten op een WordPress-webbouwer. Zeker in tijden van een wereldwijde Corona-crisis. Jullie verwachten een proactieve houding en snelle oplossingen, maar in praktijk zitten jullie vaak te wachten totdat iemand terugbelt. Komt het regelmatig voor dat jullie geen contact kunnen opnemen met de webbouwer? Duurt het eindeloos voordat een simpele wijziging is doorgevoerd in jullie WordPress-website? Een gedegen internetmarketingbureau, als onderdeel van het team, is de oplossing. Het grote voordeel is namelijk dat wij een professionele helpdesk hebben voor al onze opdrachtgevers, inclusief een noodnummer waarop wij 24 uur per dag bereikbaar zijn. Zo’n helpdesk zorgt ervoor dat problemen efficiënt opgelost worden, in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Wij laten jullie niet in de steek. Beloofd!

3. Mijn WordPress-website is lastig zelf te beheren

WordPress is een van de meest gebruiksvriendelijke beheersystemen dat er bestaat. Toch weten wij uit ervaring dat er mensen zijn die het gebruik van hun WordPress-website niet als gemakkelijk of intuïtief ervaren. Marketingmedewerkers kunnen soms niets veranderen in de WordPress Admin van de website. Heeft alleen jullie webdeveloper toegang tot de backend? Of moet jij steeds contact opnemen om nieuwe content te kunnen plaatsen? Dit kan vele malen sneller. 

De oplossing is namelijk simpel: wij zorgen ervoor dat jullie een eigen WordPress Admin login krijgen. 2manydots regelt dat jullie zelf kunnen werken in de backend en we leren jullie hoe het systeem werkt. Een uitgebreide training of meerdaagse cursus is namelijk écht niet nodig om de WordPress Admin onder de knie te krijgen. Wij zorgen voor een gemakkelijk en flexibel beheer en bij problemen of vragen zijn wij altijd bereikbaar om jullie direct verder te helpen.

4. Mijn WordPress-website is traag

De laadsnelheid van jullie website is essentieel voor het terugdringen van het bouncepercentage, het verhogen van de customer experience en succesvolle SEO. Merken jullie dat de website traag is? Dan moeten jullie direct actie ondernemen om dit probleem op te lossen. Wanneer jullie webbouwer niet (snel genoeg) kan helpen, is een migratie naar een professioneel internetmarketingbureau de oplossing. 2manydots helpt niet alleen bij het verlagen van de laadsnelheid met professionele hosting, maar blijft vervolgens ook constant verbeteren en updaten.

Wij kunnen jullie snel en effectief helpen met een WordPress website, door middel van stabiele hosting en professionele plugins, zonder gebruik van allerlei rare add-ons. Dat doen we door eerst te inventariseren hoe de backend er nu uitziet, zodat we vervolgens de best passende oplossing door kunnen voeren na migratie.

5. Mijn WordPress-website is niet meer up-to-date

Bij WordPress is het van belang om de website goed te onderhouden en wekelijks te updaten. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zijn dat de website of de backend niet meer naar behoren werkt of kwetsbaar is voor hackers. In de constant veranderende tech-wereld is het van belang dat een website regelmatig herzien en gecheckt wordt. Doen jullie dit nu zelf door steeds plugin op plugin op te stapelen om WordPress-problemen op te lossen? Of werken bepaalde functies niet meer door een systeem dat niet geüpdatet is? Dan is het tijd om de boel op te laten schonen. 

Updates zijn er niet voor niets. Ze voegen namelijk niet alleen functionaliteiten toe, maar dragen ook bij aan een stabielere, snellere en beveiligde website. Updaten is noodzakelijk en daarom hanteert 2manydots een strikt updatebeleid. Dit doen wij door constante, actieve monitoring en het updaten en onderhouden van de website. Hierdoor is zelf sleutelen aan de backend niet meer nodig. Bij ons kies je niet alleen voor een webdeveloper als partner, maar voor de full-service die helpt met, en adviseert over, online kansen en bedreigingen. 

6. Mijn WordPress-website is vaak offline of heeft een storing

Is jullie website vaker dan normaal offline of ervaren jullie een storing? Dit is helemaal niet nodig. Wanneer jullie dit probleem ervaren met de WordPress-website, is de hosting waarschijnlijk de boosdoener. Professionele hosting is essentieel voor een goedwerkende website. Dit zorgt ervoor dat een website niet snel storingen ervaart en goed beveiligd is. Daarnaast is het van belang om gebruik te maken van stabiele plugins die altijd werken. Niet alle plugins zijn geschikt: openbaar beschikbare plugins zijn niet altijd de meest veilige modules. Wij installeren en beheren de juiste plugins en voeren onderhoud uit voor een stabiele WordPress-website.

Een gespecialiseerd internetmarketingbureau kan zorgen voor zo’n goede hosting en de juiste plugins, maar gaat zelfs nog een stap verder. Door actieve ondersteuning kunnen wij alle mogelijke WordPress-problemen voor zijn in de toekomst, zodat de website optimaal werkt.

Waarom kiezen voor 2manydots?

Bij 2manydots zitten jullie aan tafel met WordPress-specialisten met 15 jaar ervaring. We hebben een multidisciplinair team en zijn dé specialist in converterende WordPress-websites. Met onze snelle helpdesk, kennis, in-house developers en marketingspecialisten kunnen wij helpen met al jullie WordPress-problemen of -vragen. Daarnaast helpen wij jullie graag met de migratie van de website. Klaar om als team over te gaan tot actie?