Website laten maken
Verhuizen zonder fouten

Website migratieWordPress
laten uitvoeren

Ben jij toe aan de grote verhuizing van jouw website? Wordt jouw URL structuur gewijzigd, verhuist je website naar een nieuwe domeinnaam of ga je gebruik maken van een nieuwe redesign? Wat de reden ook mag zijn, website migratie is misschien wel de allerbelangrijkste handeling. Het verlies van jouw welverdiende organisch verkeer kan desastreuze vormen aannemen wanneer migratie niet of nauwelijks wordt uitgevoerd. Op deze pagina lees je waarom je niet om website migratie heen kan, wat je zelf kan doen voor een succesvolle website migratie en wat het begrip precies inhoudt.

Verhuis jouw website in 5 stappen naar 2manydots

1 2 3 4 5

Kennismaking & inventarisatie

Je hebt besloten om jouw website te laten migreren en wil dat graag door professionals laten doen. Het moet namelijk wel goed gebeuren. Bij 2manydots scharen wij een website migratie onder maatwerk. Het moet namelijk wel perfect gebeuren.

Ga je met ons in zee? Dan plannen wij een kennismaking en stellen we een duidelijk actieplan op. Op deze manier krijg jij inzichtelijk welke handelingen wij gaan uitvoeren en wanneer de livegang plaatsvindt. Daarna starten we met de inventarisatie van jouw website.

Offerte goedkeuren

Nadat we de website grondig hebben geïnventariseerd schetsen en overleggen we concreet wat de kosten gaan zijn voor een website migratie. In sommige gevallen doen wij dit zelfs gratis.

Migratie uitvoeren

Bij een akkoord op de offerte gaan wij meteen over tot actie en kan de daadwerkelijke migratie plaatsvinden. Met behulp van het verhuisplan laten we niks aan het toeval over zodat het proces vlekkeloos verloopt. Jij wordt volledig ontzorgd en merkt niets van de migratie. Je kunt lekker doorwerken. Na de migratie controleren jullie in een door ons ontwikkelde testomgeving of alles naar wens is gemigreerd. Eventuele opmerkingen geven jullie door.

Quick wins doorvoeren

Door quick wins door te voeren weten we zeker dat de website, vóór livegang, voldoet aan alle gestelde wensen, eisen en behoeften. We kijken naar de beveiliging, snelheid en privacy van jouw website. Voor een succesvolle migratie!

Livegang & migratie afronden

Het is zover! Jouw gemigreerde website is in de lucht. Wij heten je van harte welkom bij 2manydots. Een grote slag is geslagen maar het is nu belangrijk om jouw website te blijven optimaliseren. Dat kan door ons bewezen Resultsmatter®-traject te volgen. Op deze manier kunnen we blijven samenwerken en schrijven we een nieuw succesverhaal.

Waarom een website migreren?

Wanneer een website vernieuwd wordt, veranderen URL’s bijna automatisch mee. Op al deze URL’s zit een waarde die je door de jaren heen hebt opgebouwd. Deze waarde zorgt ervoor dat jouw website scoort op hoge organische posities. Dit leidt uiteindelijk weer tot meer verkeer op jouw website en dat willen we uiteindelijk allemaal. Hieronder vind je nog een aantal redenen waarom website migratie uitvoeren een belangrijk onderdeel voor jouw nieuwe website is.

Hosting

Tijdens de hosting van jouw website wordt jouw website op een server geplaatst waardoor het voor alle internetgebruikers toegankelijk is. 2manydots wordt verantwoordelijk voor de hosting van jouw website na migratie. Het voordeel van een snellere hosting is dat het goed is voor jouw SEO.

Nieuwe URL structuur

De verhuizing van jouw website brengt ook een nieuwe URL structuur met zich mee. De voorwaarde van een URL is dat deze duidelijk moet zijn voor zowel de zoekmachines als de lezer. Hier worden frequent fouten in gemaakt. Vaak verwijzen bepaalde pagina’s niet goed naar elkaar waardoor het voor de lezer onduidelijk wordt. Door tijdens de migratie een nieuwe en nauwkeurige URL structuur op te stellen, sla je een grote slag op het gebied van SEO.

Transitie bestaande content

Jouw bestaande content is veel waard. Het vertelt het verhaal van jouw organisatie. Deze bestaande content wil je daarom niet kwijt. Zonder goede migratie loop je dit gevaar wel en dat is zonde. Tijdens een succesvolle website migratie wordt alle content mee verhuisd naar jouw nieuwe website, waardoor niks verloren gaat.

Betere support bij problemen

Door jouw website bij 2manydots in beheer te laten gaan, heb jij altijd een slag om de arm wanneer problemen zich voordoen. Door ons support systeem, waar elke dag professionals fulltime mee bezig zijn, worden jouw problemen snel opgelost. Loop je dus ergens tegenaan? Stuur een mail of pak de telefoon en leg contact met ons, wij gaan dan voor je aan de slag.

Ander domein

Elke website heeft een eigen domeinnaam. Jouw website wordt op de domeinnaam geïndexeerd en dat levert organische bezoekers op. Het kan voorkomen dat een websitebeheerder, om wat voor reden dan ook, van domeinnaam wisselt. De inhoud van jouw website blijft dan hetzelfde, maar het domein krijgen een andere naam. Het kan ook zijn dat de website verandert van bijvoorbeeld .nl naar .com. Ook dit scharen we onder de noemer wisseling van domeinnaam. Door de website succesvol te migreren wisselt het van domeinnaam maar blijven de verkregen scores behouden.

Stappenplan

Onze SEO migratie checklist

Migratie van de website is een spannende handeling. De consequenties bij fouten in de migratie kunnen groot zijn. Daarom hebben we een uitgebreid stappenplan opgesteld. Door dit stappenplan te volgen ontwijken we de eerste beren op de weg en zetten we een stap in de richting van een succesvolle website migratie.

1. Voorbereiden & 0-meting

1. Voorbereiden & 0-meting

In het stadium voor de SEO migratie begint, is een goede voorbereiding belangrijk voor de kans van slagen. We brengen de huidige situatie van jouw website in kaart. Dit noemen we de 0-meting (nulmeting). We verzamelen informatie over de content, techniek en snelheid van de website. Ook geven we inzicht in de belangrijke opgebouwde organische posities, bestemmingspagina’s en brengen we de verkregen backlinks in kaart. Al deze informatie is nodig om in een verder stadium bij te sturen.

2. Migratieplan vaststellen

2. Migratieplan vaststellen

Vervolgens stellen we een plan van aanpak op. Website migratie is maatwerk en je gaat niet over één nacht ijs. Foute instellingen kunnen grote gevolgen hebben voor de website. In het migratieplan beschrijven we de stappen op die genomen moeten worden, neem bijvoorbeeld bovengenoemd punt of notuleer nauwkeurig waar je tijdens de livegang rekening mee moet houden. Daarnaast bepalen we het moment waarop de verhuizing plaats moet vinden in overleg. Bijvoorbeeld een moment wanneer weinig verkeer jouw website bereikt. Dit doe je om de impact van de verhuizing zo klein mogelijk te houden. Laat vooral niks aan het toeval over. Een goed plan is het halve werk!

3. Migratie uitvoeren

3. Migratie uitvoeren

Het plan staat als een huis en de migratie kan beginnen. We controleren redirects en voeren quick wins uit.

4. Redirects instellen

4. Redirects instellen

301 redirect. Misschien heb je er al eens van gehoord. Het klinkt complexer dan het daadwerkelijk is maar dat maakt het niet minder belangrijk. Bij een migratie van domein is het belangrijk om geen posities te verliezen. Hiervoor moet elke url met verkeer worden geredirect naar het nieuwe domein. Bij voorkeur niet naar de homepage maar naar een gelijke pagina.

5. Tracking in Google Services instellen

5. Tracking in Google Services instellen

Waarschijnlijk gebruik je Google Analytics om alle informatie over jouw website, zoals het organische verkeer, in kaart te brengen. Maak geen nieuw Google Analytics account aan wanneer migratie van jouw website op de planning staat. Neem in plaats daarvan de oude trackingscode mee naar de ‘nieuwe’ website. Hiermee blijft alle data inzichtelijk en hoef je niet vanaf ‘nul’ te beginnen.

6. Testen en monitoren

6. Testen en monitoren

De migratie is voltooid maar om zeker te weten dat alles naar behoren werkt, maak je een testomgeving aan. Zet de nieuwe website in de testomgeving en loop elk puntje zorgvuldig na. Zijn er puntjes die nog niet optimaal zijn, ga hier dan mee aan de slag alvorens de website live gaat. Werkt alles naar behoren? Dan is jouw website migratie succesvol verlopen!

Start met Resultsmatter

Verder uitbreiden met jouw SEO strategie?

Wil je echt alles uit jouw website halen? Bouw dan jouw SEO strategie uit tot een lopende machine. Naast het behouden van organische posities kunnen we je ook adviseren bij organische groei. Ben je benieuwd welke aspecten binnen jouw SEO strategie passen? Bekijk hieronder verschillende factoren en klik door op de verschillende pagina’s en zie hoe elk aspect uitgelicht wordt.

Zoekwoordenonderzoek

Tijdens een zoekwoordenonderzoek wordt onderzocht waar jouw doelgroep op zoekt. Over de relevante zoekwoorden die hieruit komen, wordt content geschreven. Op deze manier verhoog je het aantal organische bezoekers en behoren deze organische bezoekers ook nog eens tot jouw doelgroep. Een win-win situatie

Technische SEO

Search Engine Optimization (SEO) bevat zoveel meer dan enkel content schrijven over relevante zoektermen. Onder technische SEO verstaan we onder andere de laadsnelheid van de website, het voorkomen van duplicate content en de interne links. Al deze factoren maken jouw website.

Content optimalisatie

Content schrijven is een goede manier om organische vindbaarheid te creëren. Content optimalisatie draait daarentegen niet alleen om het schrijven van waardevolle content. Dode links opsporen, afbeeldingen comprimeren, een microcopy schrijven en meta titels creëren valt hier ook onder.

Linkbuilding

Linkbuilding is een online marketing methode die ervoor zorgt dat jouw website externe en interne links vergaart voor een betere organische vindbaarheid. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je jouw linkbuilding kan voorzien van een strategie en wat je er uit kan halen.

Migratie is maatwerk

Elke migratie die wij uitvoeren is maatwerk. De voorbeelden die hierboven benoemd worden is op basis van hoe de meeste migraties worden uitgevoerd. Dat betekent niet dat je vast zit aan dit type migratie. Heeft jouw website een maatwerk migratie nodig? Geen probleem. Wij zijn flexibel en passen onze migratie aan op jouw wensen.

Onze online marketing specialisten staan voor je klaar!

Doe je duizend dingen tegelijk en zie je soms door het bomen het bos niet meer. Laat dit niet ten koste van jouw website gaan. Door 2manydots te contacteren, schakel je het verlengde van jouw marketingteam in. Samen stuwen we jouw website naar grote hoogten op de beruchte Google ranglijsten met organische posities. Twijfel niet en neem vandaag nog contact op. Jij wil toch ook dat succesverhaal worden?

Tijn
Beheert 10 campagnes
Laat jouw online zichtbaarheid groeien