Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 16 oktober 2020

WordPress-Autopilot (API of plugin) maken doe je zó:

Een zeer compleet marketingpakket waarmee je herhalende taken automatiseert: dat is Autopilot. Een officiële plugin bestaat er nog niet voor WordPress, maar die kan 2manydots voor jullie bouwen.

Met Autopilot verzamel je leads, segmenteer je hen en verras je hen met gepersonaliseerde e-mails. Deze Software-as-a-Service (Saas) is bijzonder visueel en maakt dan ook goed inzichtelijk waar ieder contact zich in de customer journey bevindt. Door Autopilot aan WordPress te koppelen, haal je het meest uit jullie marketingstrategie.

Waarom Autopilot met WordPress integreren?

Als het gaat om leads verzamelen, is er geen betere plek dan jullie eigen website. Draait jullie site op WordPress, dan is het logisch dat je jezelf afvraagt: “Is er geen Autopilot-plugin voor WordPress?” Helaas bestaat die (nog) niet. Gelukkig biedt Autopilot een API, waarmee programmeurs zo’n integratie met jullie website kunnen bouwen. 

Met een maatwerk Autopilot/WordPress-koppeling wordt het makkelijker om jullie bezoekers in leads te converteren en hun klantreis te volgen. Je beschikt over meer gegevens waarmee je accuraat het succes van de marketinginspanningen meet. 

Zelf doen of uitbesteden?

Goed, het is dus wél mogelijk om WordPress en Autopilot te koppelen, zolang je daar maar de programmeervaardigheden en tijd voor hebt. Hebben jullie die niet in huis, dan is het logisch om deze klus bij professionals neer te leggen. En dan bij voorkeur bij programmeurs die zo’n koppeling al eerder hebben gebouwd.

Voor organisaties die persoonlijke gegevens van gebruikers verwerken, is het belangrijk om aan de strenge eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te voldoen. De Autopilot/WordPress-integratie moet dan ook streng beveiligd en stabiel zijn. Idealiter vind je een partij die deze koppeling niet alleen ontwikkeld, maar ook onderhoudt. Zo ontstaan er geen beveiligingsrisico’s wanneer er bijvoorbeeld een WordPress-update komt.

Waarom kiezen voor 2manydots?

2manydots ontwerpt en bouwt WordPress-websites en webapplicaties. Het koppelen van bedrijfssoftware met WordPress is iets dat wij geregeld voor opdrachtgevers doen. De richtlijnen van de AVG en de beveiliging van persoonsgegevens heeft hierbij altijd onze aandacht. 

Dankzij ons in-house team van developers kunnen wij jullie Autopilot-koppeling zelf ontwikkelen. De korte lijnen zorgen ervoor dat de integratie precies doet wat jullie willen en geen functionaliteiten heeft die jullie eigenlijk niet nodig hebben. Ook kunnen wij snel schakelen, wat betekent dat jullie koppeling binnen korte tijd al een feit kan zijn.

Over Autopilot

De naam verraadt het al: met deze software draait jullie online marketing op de automatische piloot. Niet langer hoef je handmatig leads te controleren, taggen en te mailen. Stel met Autopilot ambitieuze doelen in en werk daar stap voor naar toe. Dit pakket is compleet en wordt door de meest bekende organisaties ter wereld gebruikt. 

Ben je benieuwd naar meer koppelingen voor WordPress? Bekijk ze hier.