Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 25 mei 2020

WordPress–Hireserve koppeling (API of plugin) maken doe je zó:

Het Nederlandse platform Hireserve is een krachtig ATS (Applicant Tracking Systeem). Elke gebruiker van deze recruitment-software ziet precies welke kandidaten er op welke plek in het sollicitatieproces zitten. Maar hoe integreer je Hireserve met bijvoorbeeld een werken bij-site die draait op WordPress?

Waarom Hireserve met WordPress integreren?

Of jullie nu een aparte werken bij-website hebben of simpelweg de vacatures op een pagina van de huidige site publiceren, WordPress is een logische keuze. Het populairste CMS ter wereld maakt het voor jullie makkelijk om de site te actualiseren; bijvoorbeeld als je een nieuwe vacature met de wereld wilt delen.

Natuurlijk is knippen en plakken zo gedaan, maar zou het niet veel prettiger zijn als die vacature automatisch op jullie WordPress-site verscheen? Een koppeling tussen WordPress en Hireserve maakt dit mogelijk. Maar niet alleen intern profiteren jullie hiervan; ook voor sollicitanten is het prettig als de beschikbare vacatures meteen ‘live’ op de website staan.

Er is nog een belangrijke reden om met WordPress te integreren: het stelt je in staat om het gedrag van kandidaten te analyseren. Met behulp van tools als Google Analytics en Hotjar zie je waar bezoekers naar kijken en waar ze op klikken. Je berekent er de conversieratio mee; een belangrijke benchmark waarmee je de pagina kunt optimaliseren.

Voorbeeld van een Hireserve/WordPress-koppeling

Bij een (middel)grote organisatie komen voortdurend vacatures beschikbaar. Dankzij een integratie van Hireserve en WordPress staan deze functies direct op de website, inclusief functieomschrijving. Gaat het om functies op verschillende afdelingen, dan staan ze netjes gerangschikt, eventueel met zoekfunctie voor de kandidaten. En dat alles in een design dat naadloos bij jouw huidige website-ontwerp past.

Omgekeerd stuurt de WordPress-site gegevens naar Hireserve. Een sollicitant komt als nieuwe kandidaat in jouw dashboard te staan, inclusief de persoonlijke gegevens die zijn ingevuld. Het CV en de eventuele diploma’s zie je er ook meteen staan.

Zelf doen of uitbesteden?

Natuurlijk kun je zelf Hireserve en WordPress koppelen. Misschien heb je dat zelfs al geprobeerd. Maar je ontdekt al snel dat, ondanks de goede bedoelingen van Hireserve, deze koppeling beperkingen kent. Je wilt het perfecte design en uitgebreide statistieken. Als je niet de tijd of de kennis hebt om zowel in de API van Hireserve als de code van WordPress te duiken, ben je beter af met externe hulp.

Niet in de laatste plaats omdat je ook met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te maken hebt: deze verplicht je ertoe om de persoonlijke gegevens van gebruikers met zorg te behandelen. Een beveiligde verbinding en een versleutelde database zijn daarom onmisbaar.

Waarom 2manydots?

2manydots is een Nederlands WordPress-bureau dat landelijk actief is voor bedrijven en organisaties. De laatste jaren zien wij een groeiende vraag naar maatwerk API-koppelingen of plugins. Recruitment-professionals belanden daardoor vaak bij ons. We hebben al meerdere WordPress/Hireserve-integraties succesvol opgeleverd en zijn jullie ook graag van dienst.

Meten is weten. Daarom besteden we aandacht aan overzichtelijke statistieken. Cijfers die jullie en ons helpen om gerichte actie te ondernemen en jullie vacaturepagina nóg succesvoller te maken. Zodat jullie –in plaats van de concurrent– met de beste kandidaten aan de haal gaan.

Dat een site aan de AVG-regels moet voldoen, zien wij als vanzelfsprekendheid. Al met al krijgen jullie een kant-en-klare koppeling die het meteen doet. Maar daar blijft het niet bij: wij meten, analyseren en optimaliseren constant.

Employer branding: download gratis checklist

De war on talent win je niet alleen met een slimme koppeling. Er zit een strategie achter. Zo’n strategie maken heet employer branding. Wij van 2manydots hebben niet alleen ervaring met deze tak van marketing, maar voelen er ook een ware passie voor. Om jullie te helpen succesvol employer branding toe te passen, hebben we een handige checklist gemaakt. Download hem gratis!

Over Hireserve

Hireserve is een Applicant Tracking System (ATS) dat in 2007 in Nederland is ontwikkeld. Het team in Rotterdam werkt dagelijks aan nieuwe manieren om recruiters te helpen hun sollicitanten te beheren. Eén van de features die deze software zo prettig maken is dat je de panelen op je dashboard kunt verslepen. Op die manier richt je het dashboard precies zo in als jij wilt.

Het kandidatenoverzicht geeft je een duidelijk overzicht van de persoonlijke gegevens, de sollicitatiebrief, het CV en de diploma’s. Hiervandaan stuur je eenvoudig een e-mail naar de kandidaat – bijvoorbeeld een aanbieding of een afwijzing. Nuttig is ook de spreadsheet-functionaliteit voor wie gewend is met Excel te verwerken.

Specifiek voor op je website biedt Hireserve een formulier dat je zelf aan kunt passen. Hiermee stel je vragen die relevant voor bepaalde vacatures zijn. Ook kun je een ‘killer question’ toevoegen aan de lijst om snel te filteren in het geval van grote interesse. Ook bestaat er een WordPress-plugin van Hireserve. Maar deze goed instellen of vloeiend laten integreren blijkt niet altijd even makkelijk. Ook ontbreekt het de mogelijkheid om actief te meten en verbeteren. Gelukkig kan 2manydots zorgen voor een maatwerk koppeling tussen Hireserve en WordPress, waarbij je de beschikking over uitgebreide statistieken hebt.

Koppeling nodig?

Als technische WordPress club zijn we niet bang voor een uitdaging. We kijken graag met de mee naar het mogelijk maken van koppeling in jullie website.

Call to action foto van gwen