Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 25 mei 2022

WordPress–Teamwork koppeling (API of plugin) maken doe je zó:

Teamwork is een krachtig en compleet softwarepakket. Combineer het met WordPress, het populairste CMS ter wereld, om je werk nóg meer te stroomlijnen. Lees hier alles over de Teamwork koppeling voor WordPress websites.

Waarom Teamwork met WordPress integreren?

Organisaties die eenmaal met Teamwork gaan werken, beseffen al snel dat ze niet meer zonder deze software kunnen. Het versoepelt de communicatie tussen teamleden, geeft een compleet overzicht van werkzaamheden en contactmomenten, en het bewaart alle belangrijke gegevens op één centrale plek.

Het mooie is dat klanten een handje kunnen helpen bij het verrijken van de Teamwork-database. De klassieke manier van klantgegevens verzamelen was door hun informatie telefonisch te vergaren of over te nemen uit ingevulde webformulieren. Maar met een directe koppeling tussen Teamwork en WordPress is dat handwerk verleden tijd. Klanten, donateurs, leveranciers, deelnemers, gasten of sollicitanten zetten dan direct hun gegevens in jullie Teamwork-database.

De voordelen hiervan zijn veelvoudig: je bespaart er tijd (en dus geld) mee, het ontlast je medewerkers waardoor ze zich op hun hoofdtaken kunnen concentreren en het verbetert de kwaliteit van de gegevens. Maar belangrijker nog is het feit dat jouw communicatie met klanten er beter mee wordt.

WordPress en Teamwork als tool voor efficiëntie

Eén van de toepassingen van een integratie van WordPress en Teamwork, is in de wereld van het projectmanagement. Want hoe handig zou het zijn als zo’n koppeling meteen de gegevens van projecten in Teamwork zette, inclusief gerelateerde documenten en deadlines?

Een goede koppeling maakt tweerichtingsverkeer mogelijk. Niet alleen stuurt de website gegevens naar Teamwork; ook haalt het data op. Dankzij de koppeling van Teamwork en WordPress heb je geen werk meer aan het onderhoud van de website, want updates in Teamwork staan meteen op de website.

Zelf doen of uitbesteden?

Je kunt een koppeling tussen Teamwork en WordPress op verschillende manieren maken. Kies bijvoorbeeld voor de Teamwork WordPress-plugin of profiteer van de Teamwork API. Welke van de methodes het meest geschikt voor jullie situatie is, hangt af van verschillende factoren: de gegevens die je over en weer wilt sturen, de complexiteit van de datastroom, jullie budget en de eisen omtrent de WordPress-site zelf.

Het mag vanzelf spreken dat dit de nodige studie en technische kennis vereist. Als jullie die in huis hebben, gaat dit in ieder geval tijd kosten. Vooral wanneer jullie zo’n integratie voor het eerst opzetten. Om frustraties te ondervangen en tijd te besparen, is het prettig als je op een ervaren en kundige partner kunt bouwen. Trouwens, je wilt natuurlijk ook een boete voor onveilige data-overdracht voorkomen.

Lr 2md sfeer 088 edited. Wordpress–teamwork koppeling (api of plugin) maken doe je zó:

Denk aan de gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming verplicht organisaties ertoe om persoonsgegevens van klanten beveiligd te versturen en te bewaren. Op straffe van hoge boetes controleert de Autoriteit Persoonsgegevens hierop. Dat maakt dit een extra aandachtspunt bij het integreren van WordPress en Teamwork.

Kies je ervoor om dit project uit te besteden, let er dan ook op dat het internetbureau rekening houdt met versleutelde verbindingen en beveiligde databases. Zo weet je zeker dat jullie organisatie verantwoord en legaal omgaat met gegevens.

Kies voor 2manydots

Met meer dan 15 jaar ervaring als WordPress-specialist heeft 2manydots al heel wat koppelingen met externe systemen mogen bouwen. Ook met Teamwork-integraties hebben wij ervaring. Graag bekijken wij wat de beste manier is om Teamwork en WordPress voor jullie te koppelen. Bekijk ons portfolio voor voorbeelden van soortgelijke projecten.

Download onze website briefing-checklist

Een nieuwe site laten maken, hoe doe je dat in één keer goed? Door een complete website briefing op te stellen. We hebben een checklist voor je gemaakt waarmee je snel ziet of jouw document met wensen en eisen volledig genoeg is. Download hem gratis!

Over Teamwork

  1. Teamwork is een serie van apps die helpen een organisatie te runnen. Deze apps zijn zowel beschikbaar als een Software as a Service (SaaS) in je desktop-browser, als mobiele apps voor op bijvoorbeeld je smartphone.
  2. Teamwork Projects is er voor taakmanagement. Deze app maakt het makkelijk voor alle leden van een team om te zien waar ze mee bezig zijn, wat de deadlines zijn en hoe hun werk in het grote plaatje past.
  3. Teamwork Desk is helpdesk software. Je ziet welke contactmomenten er met een klant zijn geweest en wat er besproken is. Ook zie je welke collega waarvoor verantwoordelijk is.
  4. Teamwork Chat is voor de interne communicatie. Met deze software overleg je met collega’s, deel je ideeën en maak je beslissingen zonder langdradige vergaderingen.
  5. In Teamwork Spaces maak je documenten aan en kunnen je collega’s hieraan meewerken. Op één centrale plek heeft iedere medewerker toegang tot documenten die relevant zijn voor hem of haar.

Met Teamwork CRM bewaar je de gegevens van klanten en zakenrelaties op één centrale plek. Het maakt inzichtelijk op welke positie in de klantreis jouw contacten zich bevinden en wat er nodig is om die reis voort te zetten. Afgezien van deze specialiteiten, is Teamwork sterk in het produceren van rapporten: allerlei grafieken, tabellen en diagrammen laten je precies zien waar je staat en welke vooruitgang je hebt gemaakt.

Benieuwd naar andere WordPress koppelingen? Hier vind je een overzicht.