Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 25 mei 2020

WordPress–HROffice koppeling (API of plugin) maken doe je zó:

Van onboarding tot offboarding staat HROffice recruiters bij tijdens hun werk. Maar zou het niet makkelijk zijn als je deze recruitment-software aan een WordPress-site kon koppelen? 2manydots maakt koppelingen op maat.

Waarom HROffice met WordPress integreren?

Als HR-afdeling kun je niet zonder een werken-bij website. Daarop vertel je meer over jezelf als werkgever. Ook staan er de nieuwste vacatures op. En als het even kan, bied je kandidaten er de mogelijkheid om direct te solliciteren.

Of je nou vacatures plaatst op een webpagina van de organisatie, of liever een aparte website hiervoor gebruikt, WordPress is de logische keuze. Dit websitebeheersysteem (CMS) maakt het makkelijk om nieuwe content te plaatsen en de indeling van pagina’s aan te passen. Als gebruiker van HROffice helpt het jou dan enorm als er een directe koppeling is tussen HROffice en die WordPress-website. Zo’n integratie scheelt je veel knip-en-plakwerk, wat tijd bespaart en de kans op fouten verkleint.

Er is nog een belangrijk voordeel van een koppeling tussen HROffice en WordPress. Je krijgt er een veel beter inzicht in jouw kandidaten mee. Dankzij tools als Google Analytics en Hotjar ontdek hoeveel bezoekers je krijgt, welk percentage hiervan solliciteert, welke vacatures het meest bekeken worden, en ga zo maar door. Dat is waardevolle informatie waarmee je de werken bij-website kunt optimaliseren.

Voorbeeld van een HROffice/WordPress-koppeling

Het is gelukt: de vacaturetekst voor de nieuwe functie op jullie IT-afdeling is af. Je bewaart hem in HROffice en opent jullie werken bij-website. Kijk nou: de vacature staat meteen op de site, naadloos passend in het design. Vroeger moest je dat publiceren met de hand doen, waarbij je bepaalde woorden selecteerde om ze vet te maken, lijstjes goed moest krijgen en kopjes in het juiste formaat moest zetten. Over kopjes gesproken; jij hebt nu tijd over voor een kopje koffie!

In de namiddag krijg je ineens een bericht van HROffice: er is een sollicitant voor die nieuwe vacature op de IT-afdeling. De koppeling tussen HROffice en WordPress heeft de persoonlijke gegevens, de motivatiebrief en de CV van deze kandidaat direct in HROffice gezet. Ook dat scheelt jou weer bakken tijd. Over een bakje gesproken…

Zelf doen of uitbesteden?

Er is helaas geen WordPress-plugin voor HROffice. Dat maakt het moeilijker om zelf de koppeling tussen deze systemen te maken. Wel is het mogelijk om middels de API een site met HROffice te koppelen. Hier komt programmeerwerk bij kijken, waar kennis en ervaring voor nodig is. Niet alleen daarom, maar ook wegens tijdgebrek, kiezen veel organisaties ervoor om deze klus uit te besteden.

Een andere goede reden om externe hulp te zoeken, is het feit dat persoonlijke gegevens versleuteld en beveiligd moeten worden. Een toezichthouder checkt of website-eigenaren de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) naleven, op straffe van zware boetes. Kies dus niet alleen voor een partij die technisch onderlegd is, maar ook voor een partner die de letter van de wet kent.

Waarom 2manydots?

2manydots is gespecialiseerd in WordPress-websites voor bedrijven en instellingen. Geen sites met standaard themes, maar websites op maat. Bij dat maatwerk komen vaak koppelingen met externe systemen kijken. Koppelingen die informatie over en weer sturen en op die manier handenvol werk schelen.

2manydots werkt veel met recruiters. We ontwikkelen strategieën waarmee werkgevers de beste kandidaten vinden en we bouwen werken bij-sites.

Dat een site aan de AVG-regels moet voldoen, vinden wij vanzelfsprekend. We zorgen voor een versleutelde data-overdracht en een beveiligde database. Zo kunnen kandidaten met een gerust hart hun persoonlijke gegevens aan jullie toevertrouwen. En, niet onbelangrijk, zo opereren jullie binnen de wet.

Download onze employer branding-checklist

Een WordPress/HROffice-koppeling komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Het past binnen een groter, strategisch plaatje. Zo’n strategie maken en uitvoeren heet employer branding. Wij van 2manydots voelen er een ware passie voor. We hebben daar een checklist voor gemaakt die handig is voor recruiters zoals jij. Download hem gratis!

Over HROffice

HROffice is een Applicant Tracking System (ATS) van Nederlandse bodem. Bedrijven als Bol.com en Praxis gebruiken software voor hun werving en selectie. HROffice is een Software as a Service (SaaS), een online platform waarin recruiters hun vacatures en kandidaten beheren. Enkele van de processen waarbij HROffice een uitkomst biedt zijn:

  • werving en selectie
  • onboarding
  • contracten opstellen
  • verloning
  • urenregistratie
  • offboarding

HROffice is modulair; je kiest alleen de functionaliteiten die je daadwerkelijk wilt gebruiken. Je krijgt mooie data-inzichten, maar die worden nóg waardevoller wanneer je een koppeling met WordPress hebt. 2manydots maakt die.

Koppeling nodig?

Als technische WordPress club zijn we niet bang voor een uitdaging. We kijken graag met de mee naar het mogelijk maken van koppeling in jullie website.

Call to action foto van gwen