Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 23 oktober 2020

Mailchimp koppeling (API of plugin) maken doe je zó:

Mailchimp is e-mailsoftware waarmee je nieuwsbrieven en autoresponders verstuurt. Deze marketingtool is populair omdat het een gratis variant voor beginnende ondernemers kent. Met een Mailchimp koppeling haal je het meeste uit jouw website.

Wie zich oriënteert op e-mailsoftware, kijkt natuurlijk naar de prijs. En laat die van Mailchimp nu juist erg aantrekkelijk zijn. Want tot lijsten van 2.000 contacten en tot een maximum van 12.000 verstuurde e-mails is deze Software-as-a-Service (SaaS) gratis. Dat stelt je in staat om de functionaliteiten van Mailchimp rustig uit te proberen.

Waarom Mailchimp met WordPress integreren?

Als je al bezig bent met inbound marketing, ontvang je dagelijks bezoekers die op jullie site antwoord op hun vragen vinden. Stukje bij beetje bouwt jullie organisatie een reputatie bij hen op en groeit hun interesse in jullie product. Deze potentiële leads zie je niet graag met de noorderzon vertrekken. In plaats daarvan wil je hun e-mailadres, zodat je het contact warm kunt houden.

Als je in Mailchimp jouw leads bijhoudt en daarvandaan mails verstuurt, is het de vraag hoe je die contacten überhaupt in Mailchimp krijgt. Dankzij een Mailchimp-koppeling kunnen bezoekers zichzelf voor jullie nieuwsbrief of updates inschrijven. Terwijl jullie bezig zijn met andere dingen, groeit jullie lijst uit zichzelf.

Zelf doen of uitbesteden?

Om van jullie bezoekers leads te maken, is een formulier op de website nodig. Nu zijn er verschillende WordPress-plugins voor Mailchimp. Het probleem van veel van die plugins is dat de functionaliteiten ervan beperkt zijn, zodat je formulier er niet zo uit komt te zien als jij wilt. Een serieuzer probleem is dat updates schaars zijn. Dat kan voor veiligheidsrisico’s zorgen en zelfs voor een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Een Mailchimp/WordPress-koppeling op maat kan deze problemen oplossen. Aan de ene kant doet zo’n integratie precies wat jullie willen. Anderzijds zorgen wij voor een degelijke beveiliging en compatibiliteit met nieuwe WordPress-versies.

Waarom kiezen voor 2manydots?

2manydots is een echte WordPress-specialist. Wij maken websites en applicaties op maat voor veeleisende organisaties zoals die van jullie. Dankzij ons in-house team zijn wij niet van externe partijen afhankelijk. Dat betekent dat we snel kunnen schakelen en vóór de gestelde deadline leveren. 

Het bouwen van maatwerk koppelingen is iets dat we vrijwel dagelijks voor onze opdrachtgevers doen. Afhankelijk van de Mailchimp-functies die je in WordPress wilt, maken wij een naadloze integratie waarmee iedereen in jullie organisatie kan werken.

Daarnaast zijn wij bekend met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Bij de ontwikkeling van koppelingen, plugins en websites geven wij prioriteit aan de privacy van jullie bezoekers en de beveiliging van hun gegevens.

Over Mailchimp

Mailchimp werd in de vroege 21e eeuw ontwikkeld door twee ondernemers die de dure e-mailsoftware van hun tijdperk beu waren. Mailchimp was gefocust op kleine bedrijven maar is door de loop van jaren uitgerust met extra functionaliteiten. Dat, in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid, maakt Mailchimp ook interessant voor middelgrote bedrijven.

Benieuwd naar meer koppelingen voor WordPress? Bekijk ze hier.

Koppeling nodig?

Als technische WordPress club zijn we niet bang voor een uitdaging. We kijken graag met de mee naar het mogelijk maken van koppeling in jullie website.

Call to action foto van gwen