Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 04 maart 2020

Een WordPress multisite: de voordelen voor bouwbedrijven

Grote Nederlandse bouwbedrijven vinden we wereldwijd. Jullie hebben meerdere dochterondernemingen en vestigingen in het buitenland. Dit vraagt om logische oplossingen. Ook wanneer het gaat om de online verbinding met jullie doelgroep. Met een WordPress multisite voor bouwbedrijven werken jullie in één backend aan alle sites met een eigen taal en identiteit.

Besparing in werklast

Een professionele en op maat gemaakte WordPress multisite betekent aanzienlijk minder uren achter het computerscherm. Ter illustratie: je hoeft afbeeldingen maar in één mediabibliotheek te uploaden om alle sites van het juiste beeldmateriaal te voorzien.

Uniformiteit in de diversiteit

Met een WordPress multisite beheer je meerdere websites vanuit één installatie. Om de verschillende sites te beheren switch je eenvoudig tussen de diverse dashboards die jullie beheren. Dat betekent overigens niet dat elke subsite er hetzelfde uitziet. Voor iedere dochteronderneming kan een compleet ander ontwerp worden gerealiseerd. Typografie, kleur en zelfs functionaliteiten zijn daarnaast eenvoudig aan te passen.

Verlies geen tijd met aparte websites met eigen dashboards waar je elke keer weer los voor moet inloggen.

Scheiding waar nodig

Als hoofdbeheerder is het prettig om te kunnen switchen tussen de verschillende websites. Toch zijn er situaties denkbaar waarin scheiding niet verkeerd is. Zo is het waarschijnlijk overbodig om het marketingteam uit Nederland toegang te geven tot de Franse site. In onze maatwerk WordPress multisites kun je daarom verschillende beheerdersrollen aanmaken. 

Benieuwd hoe zo’n WordPress multisite eruit ziet? Wij bouwden verschillende multisites voor opdrachtgevers. Lees hier bijvoorbeeld het succesverhaal van Woonlandschap De Leyhoeve.

De Superadmin is de hoofdbeheerder van al jullie websites. Voor specifieke situaties of personen kun je per subsite beheerders toewijzen. Ook de inhoud van hun rol kan verschillend worden ingevuld.

Wij zorgen voor ontzorging

De werkdruk ligt al hoog genoeg. Zeker in de bouwwereld waar je liever op de bouwplaats een oogje in het zeil houdt dan dat je achter een computerscherm verschillende websites moet onderhouden. Wij realiseren professionele WordPress multisites voor bouwbedrijven: voor jullie bedrijf en alle ondernemingen onder dezelfde vlag. Stuk voor stuk op maat en makkelijk beheersbaar. Vertel wat je zoekt en wij helpen de doelen van het management niet alleen te halen maar te overtreffen.