Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 16 oktober 2020

WordPress-Active Campaign (API of plugin) maken doe je zó:

Active Campaign biedt een compleet pakket om bezoekers aan te trekken, ze in klanten te converteren en goede support te verlenen. Koppel Active Campaign aan WordPress met een koppeling op maat.

Nieuwsbrieven versturen, leads verzamelen, aanbiedingen op maat tonen: het kan met dit marketingpakket. Nu is deze Software-as-a-Service (SaaS) op zichzelf staand al prima te gebruiken, maar het is nog beter om het pakket aan je WordPress website te koppelen.

Waarom Active Campaign met WordPress integreren?

Active Campaign automatiseert de communicatie met je leads en klanten. Veel van de input hiervoor komt van jullie website: welke pagina’s bezoekt iemand, waar klikt de bezoeker op en wat downloadt deze persoon? Nu heeft elke organisatie weer andere doelen. Met goed ontworpen funnels zorgen specifieke triggers voor bijpassende acties. En daar is dit pakket juist zo goed in. Voor maximale effectiviteit dient jouw account samen te werken met WordPress.

Zelf doen of uitbesteden?

Ja, Active Campaign heeft een WordPress-plugin. Maar voor een veeleisende organisatie als die van jullie biedt deze plugin weinig functies: alleen formulieren integreren, paginabezoek tracken en een chatfunctie aanbieden. Sommige gebruikers vragen zich ook af of de plugin wel wordt onderhouden – en updates zijn juist van levensbelang.

Laat liever een maatwerk integratie met jullie WordPress-site maken. Op die manier geniet je alle functies die voor jullie online marketing van belang zijn. Het regelmatige onderhoud van de plugin zorgt ervoor dat hij compatibel blijft met nieuwe WordPress-versies. Zo voorkom je veiligheidsrisico’s.

Waarom kiezen voor 2manydots?

2manydots ontwikkelt WordPress-websites en bouwt koppelingen op maat. Een integratie van Active Campaign met WordPress maken onze in-house developers in relatief korte tijd. Wij kijken graag samen met jullie naar de wensen, om die achter de schermen te vertalen naar code. 

Bij de ontwikkeling van sites en applicaties schenken we aandacht aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat betekent dat de veiligheid en privacy van bezoekers hoge prioriteit heeft.

Over Active Campaign

Active Campaign bestaat sinds 2003. Met een trouwe investeerder achter zich, Silversmith Capital, heeft het bedrijf de afgelopen jaren de software flink kunnen doorontwikkelingen. Het klantenbestand is gestaag gegroeid en dat is logisch, want dit marketing automation-pakket is zeer compleet. Je richt er eenvoudig e-mailflows mee in, na acties die gebruikers nemen of op basis van tags die jij aan gebruikers hangt.

Wat we vaak zien, is dat ondernemers die Mailchimp zijn ontgroeid, overstappen naar Active Campaign. De unieke koppeling van gebruiksvriendelijkheid aan geavanceerde functies, maakt deze SaaS zo populair. Wat ook helpt, is dat de verschillende prijsniveaus het opschalen relatief voordelig maken.

Benieuwd naar andere koppelingen voor WordPress? Bekijk ze hier.