Website laten maken
Overzicht
Geschreven door Finn Ruijter, 25 mei 2020

WordPress–Carerix koppeling (API of plugin) maken doe je zó:

Carerix is HR-software van Nederlandse bodem. Dit platform geeft je overzicht en controle over het recruitmentproces. Dankzij een koppeling met je WordPress-site bespaar je nóg meer tijd.

Waarom Carerix met WordPress integreren?

WordPress is ‘s werelds populairste Content Management Systeem (CMS). Een website die op WordPress draait, is makkelijk door een team te onderhouden. Ook recruiters maken graag gebruik van dit CMS. Een werken bij-site moet immers vaak worden geactualiseerd, omdat vacatures ingevuld worden en er weer nieuwe functies beschikbaar komen.

Dankzij koppeling van Carerix met WordPress hoef je niet langer te kopiëren en te plakken. Vacatures komen direct op de site te staan. Omgekeerd komen de persoonlijke gegevens van sollicitanten meteen in Carerix te staan. Stel je eens voor hoeveel tijd dat scheelt!

Carerix heeft een WordPress-plugin ontwikkeld, maar die biedt slechts éénrichtingsverkeer. De plugin zorgt ervoor dat vacatures, zodra je deze in Carerix als ‘open’ markeert, direct op de website komen te staan. Voor andere koppelingen, zoals het importeren van kandidaatgegevens en CV’s vanuit een webformulier, biedt Carerix een API. Professionele programmeurs kunnen daarmee een integratie op maat maken.

Voorbeeld van een WordPress/Carerix-koppeling

Stel je voor dat jouw organisatie tien vacatures heeft, verdeeld over drie afdelingen. Dankzij een integratie van Carerix met WordPress, staan nieuwe vacatures onmiddellijk op de website. En zodra een vacature is ingevuld verdwijnt hij van de site, zonder dat je hier ook maar iets voor hoeft te doen.

Solliciteren via e-mail, waarbij je de kandidaatgegevens met de hand in Carerix moet zetten, is verleden tijd. Dankzij een webformulier, helemaal op maat gemaakt en in een design dat naadloos bij jullie site past, komen de persoonlijke gegevens direct op jouw Carerix-scherm.

Een bijkomend voordeel van deze koppeling is dat je veel meer informatie over kandidaten vergaart dan voorheen. Dankzij tools als Google Analytics en Hotjar zie je hoe lang bezoekers op je werken bij-site blijven, op welke vacatures ze het meest klikken, en hoeveel mensen uiteindelijk besluiten te solliciteren. Dat is waardevolle informatie waarmee je (delen van) de site kunt optimaliseren.

Zelf doen of uitbesteden?

Als je alleen de nieuwste vacatures automatisch op je WordPress-site wilt, kan het zijn dat de WordPress-plugin van Carerix aan je behoeften voldoet. Maar een ambitieuze organisatie wil al gauw méér: een volautomatische koppeling, een passend ontwerp en uitgebreide statistieken. Daar zijn extra koppelingen voor nodig.

Het is aan te raden om hier professionele hulp voor te zoeken. Want ook al heb je de kennis in huis, de kans is klein dat je veel meer tijd kwijt bent dan nodig. Kies liever voor een partner die al eerder een maatwerk Carerix-koppeling heeft gemaakt. Een WordPress-bureau dat niet alleen het technische kant beheerst, maar ook de juridische. Een partner als 2manydots.

Waarom kiezen voor 2manydots?

Organisaties die de persoonlijke gegevens van klanten (of kandidaten) ontvangen, dienen gebruik te maken van een versleutelde verbinding en een beveiligde database. Dit in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 2manydots is bekend met de AVG en de strenge eisen daarvoor. AVG compliance is bij ons geen optie, maar een voorwaarde.

Als WordPress-specialist hebben we vele werken bij-sites gebouwd voor organisaties zoals die van jullie. Daarvoor hebben we koppelingen op maat gemaakt met systemen als Carerix. We luisteren aandachtig naar je wensen en vertalen die in de nodige code. Het resultaat? Een maatwerk plugin die precies doet wat je ervan verwachtte.

Gratis download: employer branding-checklist

Een koppeling tussen WordPress en Carerix laat je niet zomaar bouwen. Die wens groeit uit het besef dat jouw recruitmentproces gestroomlijnd moet worden. Je zit nooit stil en elke tijdsbesparing die je kunt creëren, is pure winst en kun je steken in bijvoorbeeld de marketing van jouw organisatie als werkgever.

Over marketing gesproken, we hebben een checklist gemaakt waarmee je ziet hoe goed je scoort op het gebied van employer branding. Benieuwd naar jullie score? Download onze employer branding checklist gratis.

Over Carerix

Carerix is recruitment-software die in je browser draait. Deze Applicant Tracking Software (ATS) brengt het proces van werving en selectie in kaart. Het geeft je een duidelijk overzicht, biedt controle en maakt tijd vrij. De goede organisatie zorgt er ook voor dat de candidate journey veel vlotter verloopt – zo maak je vanaf het begin een goede indruk op nieuwe werknemers.

Carerix biedt verschillende pakketten aan: voor starters, voor de grotere wervings- en selectiebureaus, voor detacheerders en voor corporate recruitment. Groeit je organisatie, dan groeit Carerix met je mee. Geen wonder dat veel bedrijven voor dit ATS kiezen.

Benieuwd naar andere WordPress koppelingen? Hier vind je een overzicht.

Koppeling nodig?

Als technische WordPress club zijn we niet bang voor een uitdaging. We kijken graag met de mee naar het mogelijk maken van koppeling in jullie website.

Call to action foto van gwen