Website laten maken
Verbeterpunten in kaart gebracht

SEO scan laten uitvoeren
door een specialistisch bureau

Wil jij een SEO scan laten uitvoeren? Met een SEO scan maak je een analyse van jouw website en leg je sterke en zwakke punten bloot die betrekking hebben op de vindbaarheid van jouw website. En in de huidige markt, waarin concurrenten op de loer liggen, is die vindbaarheid van essentieel belang. Doe een SEO scan en ontvang relevante bezoekers op jouw website.

Wat is een SEO scan?

Een SEO-scan is een website analyse om te bepalen hoe zoekmachinevriendelijk deze is. SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Een SEO-scan heeft als doel om inzicht te geven in mogelijke verbeterpunten van een website, zodat deze beter presteert in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Start een gesprek

Geëvalueerde onderdelen

On-page SEO

Dit heeft betrekking op de content en de HTML-broncode van een pagina, zoals de titels, meta-beschrijvingen, gebruik van de juiste zoekwoorden, kwaliteit van de content, en de interne linkstructuur.

Off page SEO

Dit verwijst naar factoren buiten de website die de rankings kunnen beïnvloeden, voornamelijk backlinks. Het aantal en de kwaliteit van de backlinks naar een website kunnen een grote invloed hebben op de zoekmachine rankings.

Technische SEO

Dit verwijst naar de technische seo aspecten van een website die invloed kunnen hebben op de zoekmachine rankings. Voorbeelden hiervan zijn de snelheid van de website, de mobiele vriendelijkheid, de structuur van de URL’s, en het gebruik van XML sitemaps.

Gebruikerservaring (UX)

Hoewel niet strikt een SEO-factor, speelt gebruikerservaring een steeds grotere rol in hoe zoekmachines websites beoordelen. Een site die gemakkelijk te navigeren is, met een duidelijke structuur en een snelle laadtijd, kan hoger scoren.

Content analyse

De content analyse binnen een SEO-scan richt zich op het beoordelen van de kwaliteit en relevantie van de inhoud van een website. Hierbij wordt gekeken naar de originaliteit van de content, om te verzekeren dat er geen sprake is van dubbele of gekopieerde informatie. Verder wordt de strategische plaatsing en dichtheid van keywords onderzocht, om de relevantie voor zoekmachines te optimaliseren.

Mobiele optimalisatie

Mobiele optimalisatie binnen een SEO-scan onderzoekt hoe effectief en gebruiksvriendelijk een website is op mobiele apparaten. Hierbij wordt gelet op zaken zoals laadsnelheid, responsief design en de bruikbaarheid van interactieve elementen voor touchscreens. Een geoptimaliseerde mobiele site zorgt voor een betere gebruikerservaring en wordt vaak beloond met een hogere ranking in zoekmachines.

Veiligheid en toegankelijkheid

Een SEO scan gaat ook na of een website beschermd is tegen potentiële bedreigingen en of deze toegankelijk is voor alle gebruikers. Belangrijke aspecten zijn het gebruik van HTTPS voor beveiligde verbindingen en de aanwezigheid van een toegankelijke sitemap. Daarnaast wordt gecontroleerd op mogelijke barrières voor gebruikers met beperkingen, zodat de site voor iedereen toegankelijk is.

Ontdek jouw zwakke punten en waar je verbeterpunten liggen

De strijd om online vindbaarheid is nog nooit zo hevig geweest. Wanneer jij niet op de eerste pagina van Google verschijnt, is de kans dat potentiële bezoekers jouw website vinden nihil. Wist je dat 90% van de bezoekers op Google namelijk niet verder kijkt dan de eerste pagina. Een goede online vindbaarheid is daarom cruciaal en een SEO scan draagt hieraan bij.

Met een dergelijke SEO scan worden de zwakke punten en verbetermogelijkheden van je website inzichtelijk gemaakt. Een SEO scan duikt diep in diverse facetten van je website, van technische aspecten tot contentstrategie. Door deze diepgaande analyse krijg je een helder beeld van waar je staat als website en waar verbeteringen mogelijk zijn. Op deze manier kun jij heel gericht werken aan jouw website. Kortom, een SEO check is de eerste stap naar een krachtigere en efficiëntere online aanwezigheid.

In het kort

Hoe werkt optimalisatie?

Je bent nu bekend met het concept van SEO en de voordelen van deze organische marketingstrategie. Maar om echt te begrijpen hoe SEO functioneert, is het nodig om dieper in te gaan op de technische aspecten die bijdragen aan een geoptimaliseerde website. Welke technieken worden er gebruikt? Waarom staat content centraal? En wat onderscheidt lokale vindbaarheid van nationale of internationale vindbaarheid? Dit zijn slechts enkele vragen die we zullen behandelen.

website-seo-scan

Zoektermen

Voor we aan de slag gaan met de content om jouw vindbaarheid te optimaliseren, doet ons team van specialisten een zoekwoordenonderzoek. Uit dit uitgebreide onderzoek, halen we zoektermen die relevant zijn voor jouw branche, doelgroep en producten. We onderzoeken waar de doelgroep naar zoekt en schrijven daar content voor. Op deze manier ben je vindbaar in zoekmachines zoals Google en trek je ook relevant publiek.

Meer informatie

Techniek

Is enkel het opstellen van landingspagina’s met SEO-focus voldoende? Zeker niet. Voor optimale prestaties in Google is het cruciaal om technische tekortkomingen te adresseren. Overweeg het identificeren en verwijderen van dubbele content, zorg dat de sitemap actueel is, controleer op fouten in de structured data en ga na of er een pagina en robot.txt-bestand aanwezig zijn. Deze technische issues kunnen de groei van jouw website belemmeren en moeten daarom aangepakt worden.

Meer informatie

Content

Content is essentieel, zeker voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zonder kwalitatieve content bereik je geen hoge posities in Google. Het is belangrijk dat de content die je creëert relevant is voor jouw bedrijfssector, zodat je de juiste doelgroep aantrekt. Hoewel het integreren van zoektermen, interne links en meta descriptions essentieel is, kan dit de tekst geforceerd laten aanvoelen. Voorkom dit, want een goede gebruikerservaring voor de lezer is net zo cruciaal. Zorg er dus voor dat je niet alles opoffert voor SEO.

Meer informatie

Autoriteit

De autoriteit van je website weerspiegelt hoe betrouwbaar Google jouw site vindt. Door middel van linkbuilding en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks, zal Google jouw site als een autoriteit gaan beschouwen. Het toepassen van zowel interne als externe links biedt alleen maar voordelen voor een hogere positie in Google. Wanneer Google merkt dat jouw site betrouwbare en informatieve links bevat, draagt dit bij aan een positieve gebruikerservaring. En een goede aanpak wordt door Google royaal beloond.

Meer informatie

Onze tools die jou helpen groeien

Wat kun jij na de SEO check doen?

Na onze SEO scan, weet je precies waar jouw zwakke plekken liggen. Deze wil je natuurlijk aanpakken. Met behulp van de SEO scan kun je zeer gericht ‘repareren’ en zwakke plekken verhelpen. Dit kun je doen met de hulp van ons Resultsmatter-team. We optimaliseren jouw pagina’s en zorgen ervoor dat jij vindbaar bent op de grootste zoekmachines. Op deze manier ben je verzekerd van relevante bezoekers die daadwerkelijk op zoek zijn naar jouw producten op diensten.

Meer informatie
website-analyse
gratis-seo-scan

Stel onze specialisten een vraag!

SEO is haast onmisbaar voor elk bedrijf, maar het is complex en veelomvattend. Wij begrijpen daarom dat je vragen hebt. Heb jij vragen over onze SEO scan? Wil je weten waar er op jouw website winst valt te behalen? Of wil je gewoon eens sparren over SEO en Resultsmatter? Neem contact op met 2manydots. Ons Resultsmatter-team, bestaand uit online marketeers, SEO specialisten, tekstschrijvers en projectmanagers helpen je met al jouw vragen.

Zoekt alle nieuwe ontwikkelingen uit
Finn