Succesverhaal van Ministerie van Defensie

Photo Geschreven door Sanne Jorna

Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO) is onderdeel van het Ministerie van Defensie. DPO verzorgt en bewaakt het transport van vliegtuigbrandstoffen naar militaire en civiele vliegvelden via een eigen pijpleidingnetwerk in de grond. Om klanten en grondeigenaren beter te bereiken, werd het de hoogste tijd voor een eigen website. Wij ontwikkelden een overheidswebsite voor DPO.

Uitdaging

Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO) vervoert brandstof via ondergrondse leidingen binnen Nederland en daarbuiten. De buizen voeren door heel het land en doorkruisen onder andere bossen, landgoeden en grondgebieden van boeren, bedrijven en particulieren. DPO was lastig bereikbaar voor grondeigenaren die bijvoorbeeld een vergunning wilden aanvragen om te graven op land waar zo’n pijpleiding doorheen loopt.

Succesverhaal van Ministerie van Defensie - 2manydots

Vraag

De voornaamste reden waarom DPO moeilijk te bereiken was, was de ontbrekende website. Grondeigenaren, ketenpartners en klanten zoals vliegtuigmaatschappijen zouden dankzij een nieuwe site makkelijker in contact moeten komen. De vraag was om tevens zoekmachineoptimalisatie uit te voeren voor de nieuwe website.

Oplossing

2manydots bouwde een WordPress-site op maat en voorzag deze van strenge informatiebeveiliging, zoals dat voor overheidswebsites vereist is. De site is responsive zodat downloads, documenten en formulieren ook vanaf smartphones en tablets toegankelijk zijn.

Succesverhaal van Ministerie van Defensie - 2manydots

Aanpak

Dankzij het eenvoudige design, navigeren landeigenaren direct naar de juiste downloads om toestemming te vragen voor graafwerkzaamheden in de buurt van de leidingen. In geval van calamiteiten is ook het noodnummer direct zichtbaar. Vanwege het internationale netwerk van leidingen, koos DPO voor een meertalige website.

Resultaten

De voornaamste wens van het Ministerie van Defensie en DPO was een betrouwbare site laten ontwikkelen door een betrouwbare partner. Dat is gelukt. DPO ervoer 2manydots als een ervaren en actief en betrokken bureau. De 2manydots-servicedesk is bezet door een snel handelend team. Vragen over nieuwe of extra wensen werden door de accountmanager snel en naar behoren opgepakt.

  • Strenge cybersecurity
  • Gemakkelijk content plaatsen
  • Goed vindbaar in zoekmachines
  • In lijn met de huisstijl van Defensie
Succesverhaal van Ministerie van Defensie - 2manydots

2manydots bood een overzichtelijk onderhoudsmodel dat scoorde op transparantie en voorspelbaarheid. Die combinatie maakte dat DPO de opdracht aan 2manydots gunde. – DPO

Lees het complete succesverhaal

Onze succesverhalen laten je zien voor welke organisaties en bij welke vraagstukken 2manydots in actie komt. Meer weten over het project voor het Ministerie van Defensie? Een complete achtergrond, informatie over de geboden oplossing en harde cijfers vind je in de gratis PDF-download: het succesverhaal van het Ministerie van Defensie.

Photo
Sanne Jorna Content marketeer
Cases
Succesverhaal van Teleperformance
Cases
Succesverhaal van Mutsaerts